Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Artsen Eggers & Heijkamp

Uit Berghapedia
Versie door Verre neef (overleg | bijdragen) op 28 aug 2016 om 11:06 (Bron: cat)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Het gerucht klonk al langer in 's-Heerenberg: huis­arts Willemse vertrekt en twee jonge Duitse vrouwen komen er­voor terug. Het bericht klopt: Ursu­la Heijkamp- Rösler (32) uit Dui­ven en Karin Eggers-Hermann (44) uit Elten nemen samen de praktijk over.

De twee huisartsen gaan allebei drie dagen in de praktijk werken.
Ze hebben een Duitse achter­grond, maar spreken goed Neder­lands. „We hebben de opleiding in Nijmegen gedaan”, benadrukken de twee vrouwen die elkaar daar hebben leren kennen.
Heijkamp-Rösler is van oorsprong Duits en woont nu in Duiven. Eg­gers- Hermann is geboren in Zuid-Afrika en woont nu in Elten, dicht bij de praktijk.
De vrouwen zijn allebei moeder en wilden graag een praktijk met een collega beginnen. „En we wil­den ook nog graag een praktijk juist in deze streek”, zegt Eg­gers-Hermann.
Ze kennen de streek omdat ze in de Achterhoek stages hebben gelo­pen. Daarnaast heeft Heij­kamp-Rösler vervangende dien­sten gedraaid in de praktijk van huisarts Willemse en Eggers-Her­mann veel diensten voor de Huis­artsenpost gedraaid, zodat ze bei­den de Achterhoek en haar inwo­ners kennen. „We hebben ontzet­tend veel zin om te beginnen met onze eigen praktijk.”
Moderniseren. Dat is zeker wat ze in de praktijk gaan doen. Zo wil­len de huisartsen de zorg voor dia­betespatiënten beter regelen door een praktijkondersteuner aan te nemen. Ook willen ze de mogelijk­heid bieden om verder vooruit een afspraak te maken met de art­sen.
Een groot voordeel van twee art­sen in één praktijk is volgens hen duidelijk. Eggers: „Mensen zullen altijd één van ons zien. Wij vervan­gen elkaar.”


Bron

Gelderlander 2 oktober 2009.