Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Bakkerij Gunsing

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De geschiedenis van Bakkerij Gunsing gaat terug tot 1936. Op 6 juni van dat jaar opende Johan Gunsing, samen met zijn vrouw Lies, de winkeldeuren van de bakkerij aan de Molenstraat in 's-Heerenberg. De bakkerij is daar heden ten dage nog steeds gevestigd. Toen Johan overleed, nam een van zijn zoons, Henk, de fakkel over, samen met zijn vrouw Ali.

In 1968 behaalde hij op de bakkerstentoonstelling te Aalten een eerste prijs in de superklasse.

In de jaren zeventig van de vorige eeuw werd er een filiaal geopend in winkelcentrum de Bongerd. Op 1 januari 2001 nam Jerry, Henk's zoon, samen met zijn vrouw Else-marie Gunsing-Römer, de bakkerij over. Vanaf april 2008 vindt er een renovatie van de winkel aan de Molenstraat plaats.

Op 20 januari 2009 overlijdt Henk Gunsing, op dezelfde dag wordt zijn kleinzoon Zeth geboren.

In de Eerste Nieuwsbrief van de FF-Groep over Sabotage op de Torenmolen staat Bakkerij Gunsing op de lijst van personen en bedrijven waar heel veel medewerking van werd ontvangen.


In 2013 wordt De Bakkerij overgenomen en sluit de dependance aan De Bongerd zijn deuren. De nieuwe eigenaar komt begin 2015 in de problemen en moet ook de hoofdvestiging aan de Molenstraat sluiten.


Adres(sen)

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...

Externe link(s)