Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Egbers, Gerhardus Johannes: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
 
(tussentijdse opslag)
Regel 1: Regel 1:
{{Beg}}
+
{{wiu2}}
'''Gerhardus Johannes Egbers''', geboren op 18 september [[1899]] te Hengelo (Ov) was hoofd van de [[Willibrordusschool]] in [['s-Heerenberg]]. Hij was voorzitter van het [[Galama-Van Rooijen Comité]]. (meer tekst iz comité en eventuele wijziging naam comité volgt na het uitkomen van Old Ni-js zomer 2007)
+
'''Gerhardus Johannes Egbers''' werd geboren op 18 september [[1899]] te Hengelo (Ov) als zoon van Herman Hendrik Egbers en Johanna Hendrika Hartgerink. Op 11 juni [[1927]] trouwde hij in zijn geboorteplaats met Anna Maria Tielkes.
 +
 
 +
Egbers was hoofd van de [[Willibrordusschool]] in [['s-Heerenberg]]. Toen in december [[1945]] de [[Stichting voor Ingezetenen van Bergh, gevallen in de oorlog 1940/1945]] werd opgericht, werd hij voorzitter van het werkcomité van deze Stichting. Het werkcomité was als dagelijks bestuur belast met de werkzaamheden van de Stichting en de inzameling en het beheer van het geld voor de oprichting van een [[Oorlogsmonument 's-Heerenberg|monument]] voor militairen en burgers uit de [[gemeente Bergh]] die in de [[Tweede Wereldoorlog]] waren omgekomen. Het geld voor voor het monument
  
 
{{Onderwerp|Personen|Onderwijzers|Willibrordusschool|'s-Heerenberg}}
 
{{Onderwerp|Personen|Onderwijzers|Willibrordusschool|'s-Heerenberg}}

Versie van 14 apr 2008 om 17:42

Wiu2.gif Werk in uitvoering.
Aan dit artikel wordt de komende dagen nog (druk) gewerkt.

Gerhardus Johannes Egbers werd geboren op 18 september 1899 te Hengelo (Ov) als zoon van Herman Hendrik Egbers en Johanna Hendrika Hartgerink. Op 11 juni 1927 trouwde hij in zijn geboorteplaats met Anna Maria Tielkes.

Egbers was hoofd van de Willibrordusschool in 's-Heerenberg. Toen in december 1945 de Stichting voor Ingezetenen van Bergh, gevallen in de oorlog 1940/1945 werd opgericht, werd hij voorzitter van het werkcomité van deze Stichting. Het werkcomité was als dagelijks bestuur belast met de werkzaamheden van de Stichting en de inzameling en het beheer van het geld voor de oprichting van een monument voor militairen en burgers uit de gemeente Bergh die in de Tweede Wereldoorlog waren omgekomen. Het geld voor voor het monument

Sjabloon:Onderwerp