Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Kinnaer, Gerhardus

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Gerrit Kinnaer werd op 8 juli 1916 geboren te Braamt en overleed aldaar op 24 juli 2007, 91 jaar oud. Hij was een zoon van Johannes Kinnaer en Hendrina Berendina Stienezen. Bovendien was hij een achter-achterkleinzoon van Jacobus Kinnaer, een Belg die tijdens de Belgische Opstand de zijde van Nederland koos. Gerrit trouwde in 1941 of 1942 met Bernardina Johanna (Dieneke) Driessen uit Didam, die echter op 24 augustus 1971 overleed. De laatste 32 jaar van zijn leven woonde hij in Braamt samen met Betsie Bisseling.

Gerrit vocht in mei 1940 op de Grebbeberg en kwam daar Jan Huntink tegen. Later woonden zij, met hun gezinnen, jaren naast elkaar in hetzelfde huis (twee onder een kap) te Braamt.

Gerrit vertelde niet graag over de oorlog en was van nature een eenvoudige man van weinig woorden. Hij werkte lang in Etten op de oven van de steenfabriek. Ook was hij heel lang duivenmelker en zat in het bestuur van de vereniging. Tevens was hij bestuurslid van de schutterij en een trouwe fan van voetbalclub 'de Graafschap'. Er waren veel mensen in de kerk bij zijn uitvaart, een teken dat hij 'geleden' was in het dorp.