Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Kniest, Johan: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Johan Kniest''' was vanaf 1571 of iets eerder pastoor van de parochie Zeddam. Zijn voorganger was naar alle waarschijnlijkheid [[Stegen, G…')
(geen verschil)

Versie van 6 aug 2010 om 17:58

Johan Kniest was vanaf 1571 of iets eerder pastoor van de parochie Zeddam. Zijn voorganger was naar alle waarschijnlijkheid Gerrit ter Stegen.

Kniest wordt genoemd als pastoor van Zeddam bij het bezoek aan de parochie in 1571 van de bisschop van Deventer, Aegidius de Monte. Het bisdom Deventer heeft van 1559 tot 1591 bestaan, en omvatte ook Bergh met zijn parochies toenmalige drie parochies Beek, 's-Heerenberg en Zeddam.

Van Kniest wordt gezegd dat hij een ijverig herder en een man van karakter was, zoals er toen weinig waren. Hij was waarschijnlijk de laatste pastoor van Zeddam voor de Reformatie Bergh bereikte.

Na Kniest heeft Zeddam een eeuw lang geen pastoor gehad. De kerk kwam in handen van de protestanten en de katholieken moesten maar zien hoe en waar zij hun geloof beleden. In augustus 1672 werd de kerk aan de katholieken teruggeven. De eerste pastoor na de Reformatie was de dominicaner pater Wylick.

Bron

Sjabloon:Onderwerp