Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Limbeek Beek

Uit Berghapedia
Versie door BenninkR (overleg | bijdragen) op 4 jan 2016 om 14:20 (categorie)
Ga naar: navigatie, zoeken

De boerderij Beek Schaapsdrift 14 in Beek werd gebouwd door de vader van de verhalenverteller Limbeek. De familie Limbeek, die laatstelijk op dit adres woonde bestond uit de broers Jan, Gradus en Herman met hun zuster Mina. Verder waren er nog Wim, die in Zeddam woonde en Teun. Herman was schoenmaker en werkte aan huis en beheerde - in de jaren 50 - de voetballen van de vv 't Peeske, welk toen hun voetbalveld had liggen nabij 't Peeske, alwaar tegenwoordig een camping is. Jan en Gradus dreven de boerderij en Mina deed het huishouden.

Herman maakte - als drummer - deel uit van het in de jaren 90 bekende duo " Karel en Herman" Dit duo - beiden op een leeftijd in de tachtig - maakte furore op bruiloften en partijen en hun honorarium moest betaald worden in het ophalen en wegbrengen en een paar 'borrels'.

Ze waren ook een keer te bewonderen op de tv in het programma "Van Gewest tot Gewest", waarin regionale bijzonder mensen hun opwachting maakten.


Van dit programma bestaat een DVD in het archief van de Foto- en Filmgroep van de Heemkundekring Bergh en is nog te bestellen bij deze vereniging.


Sjabloon:Onderwerp