Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Motorclub Montferland

Uit Berghapedia
Versie door Verre neef (overleg | bijdragen) op 19 nov 2016 om 15:32 (Externe links: cat)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
MC-Montferland.jpg
Een aantal motorrijders uit de directe omgeving van het Montferland bezochten in die jaren, aansluitend op de TT van Assen, de Belgische Grand Prix. Deze werd verreden op het circuit van Francorchamps. Het was op deze plek dat in 1977 het initiatief genomen werd om Motorclub Montferland op te richten. Na een voorzichtige start werd op 28 maart 1979 de akte van oprichting en de statuten, onder het toeziende oog van kandidaat-notaris Dirk van Zanten, getekend. De officiële Vereniging Motorclub Montferland was een feit.

Doelstelling en activiteiten

Als doelstelling van de vereniging staat in de oprichtingsakte vermeldt: De vereniging heeft tot doel de bevordering van de motorsport in de meest uitgebreide zin.

Binnen deze ruim geformuleerde doelstelling is Motorclub Montferland actief. In de meer dan 25 achterliggende jaren is een jaarprogramma tot stand gekomen waar elk lid wat wils kan aantreffen. Het varieert van korte ritjes op de zondagmorgen ( ca. 13 stuks ) 1- daagse tourritten ( 5x ) en 4 meerdaagse evenementen. Daarnaast organiseren wij twee evenementen die ook voor niet-leden open staan en die vermeld zijn op de KNMV- tourkalender. Dit zijn de motor-avondvierdaagse in de tweede volle week van juni en de Montferland-tour in augustus.

Natuurlijk zijn er ook evenementen waar je de motor kunt thuis laten. We beginnen het jaar met een bowling-middag, een barbecue in de maand juni en in oktober gaan we traditioneel – moes-eaten -.

Het ledenaantal bedraagt 60. Dit is een bewuste keuze. We willen een kleine overzichtelijke vereniging blijven. Nieuwe aanmelding worden, na overleg, op een wachtlijst geplaatst. Leden die niet actief zijn worden op het einde van het jaar gevraagd plaats te maken voor nieuwe leden die op deze wachtlijst staan.

Bestuur

Dit wordt gevormd door de volgende leden:

  • Tonni ten Brink, voorzitter (Terborg)
  • Leo Marriet, secretaris (Silvolde)
  • Johan Wolters, penningmeester (Winterswijk)
  • Willy Loskamp, bestuurslid ('s-Heerenberg)
  • Martin Nieling (Stokkum)

Externe links