Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Pension Rustoord

Uit Berghapedia
Versie door Antoine Booms (overleg | bijdragen) op 17 apr 2018 om 15:55 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Dit pension (café) stond in 's-Heerenberg ongeveer tegenover het pand van bakker Bosch en de tuin kwam uit op De Oliemolen, dus onge…')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit pension (café) stond in 's-Heerenberg ongeveer tegenover het pand van bakker Bosch en de tuin kwam uit op De Oliemolen, dus ongeveer naast de voormalige Galamaschool. Voordat hierin een pension gevestigd werd, was het de christelijke school van meester Thiele. Als school stond zij niet zo best bekend als bijvoorbeeld de Kouwenbergschool en de Franse school, beide aan de Molenstraat. Deze tekst komt grotendeels uit: In 's-Heerenberg en Zeddam in oude ansichten afbeelding 44.

In de tweede wereld oorlog heeft het pension een voltreffer van een geallieerde granaat gehad en dusdanig beschadig waardoor het hele pand afgebroken moest worden.

Op deze plek (Stokkumseweg nummer 17) is nadien een woonhuis gebouwd. Anno 2018 wonen hier Theo en Dorien Peters-Ebbing.


Pension Rustoord - er staat een andere naam op de foto, helaas niet goed leesbaar
Ansicht van café Rustoord
Na de voltreffer is het pension verder gesloopt. Op de achtergrond het huis van bakker Bosch.