Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Riefpannekoek: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 1: Regel 1:
RIEFKUUKSKES
+
'''RIEFKUUKSKES''' - aardappelpannekoek.
 +
 
 +
 
 
Hierveur mo-j hebbe: 1 kilo erpels, 1 tuute-ei, haveremout ('n hendjevol), pèper, zalt, botter of margarine, roggebrood.
 
Hierveur mo-j hebbe: 1 kilo erpels, 1 tuute-ei, haveremout ('n hendjevol), pèper, zalt, botter of margarine, roggebrood.
 
De erpels rieven; ei, zalt, pèper en de haveremout d'r deurruure. Van 't beslag platte kuukskes make. In de koekepan de botter of de margarine heit laote wodde. (Niet té heit, anders bun de riefkuukskes bruun veur ze gaar bun.) De kuukskes aan be'je kante bruun bakke. Roggebrood smik d'r lekker bi-j en a-j wult, ku-j d'r ook nog stroop op doe-n.
 
De erpels rieven; ei, zalt, pèper en de haveremout d'r deurruure. Van 't beslag platte kuukskes make. In de koekepan de botter of de margarine heit laote wodde. (Niet té heit, anders bun de riefkuukskes bruun veur ze gaar bun.) De kuukskes aan be'je kante bruun bakke. Roggebrood smik d'r lekker bi-j en a-j wult, ku-j d'r ook nog stroop op doe-n.
Regel 7: Regel 9:
 
Recept in [[Old Ni-js]]
 
Recept in [[Old Ni-js]]
  
{{Onderwerp|Folklore|Gerechten}}
+
{{Onderwerp|Berghse woorden|Folklore|Gerechten}}

Versie van 24 jun 2008 om 18:57

RIEFKUUKSKES - aardappelpannekoek.


Hierveur mo-j hebbe: 1 kilo erpels, 1 tuute-ei, haveremout ('n hendjevol), pèper, zalt, botter of margarine, roggebrood. De erpels rieven; ei, zalt, pèper en de haveremout d'r deurruure. Van 't beslag platte kuukskes make. In de koekepan de botter of de margarine heit laote wodde. (Niet té heit, anders bun de riefkuukskes bruun veur ze gaar bun.) De kuukskes aan be'je kante bruun bakke. Roggebrood smik d'r lekker bi-j en a-j wult, ku-j d'r ook nog stroop op doe-n. Eat ze!

Bron

Recept in Old Ni-js

Sjabloon:Onderwerp