Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Station Doetinchem: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k (redactie)
 
(Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
'''Station Doetinchem''' is het belangrijkste station van [[Doetinchem]]. Het is gelegen aan de [[Spoorlijn Winterswijk-Arnhem|spoorlijn]] [[Arnhem]]-[[Zevenaar]]-[[Winterswijk]]. Het oorspronkelijke station werd geopend op 15 juli [[1885]]. In [[1916]] werd het gebouw uitgebreid met een goederenloods; sinds [[1972]] is er echter geen goederenverkeer meer in Doetinchem.   
+
'''Station Doetinchem''' is het belangrijkste station van [[Doetinchem]]. Het is gelegen aan de [[Spoorlijn Winterswijk-Arnhem|spoorlijn]] [[Arnhem]]-[[Zevenaar]]-[[Winterswijk]]. Het oorspronkelijke station werd geopend op 15 juli [[1885]]. In [[1916]] werd het gebouw uitgebreid met een goederenloods. Sinds [[1972]] is er echter geen goederenverkeer meer in Doetinchem.   
  
In [[1983]] werd het oude station en loods gesloopt en het huidige stationsgebouw gebouwd. Behalve dit station zijn er in gemeente Doetinchem ook nog [[Station Doetinchem De Huet]] en stations in [[Gaanderen]] en [[Wehl]]. In [[2014]] werd er op station Doetinchem begonnen met de verbreding van het middenperron. Tot 28 augustus [[2016]] is gewerkt aan een verbreding van het perron en de aanleg van een opstelspoor waar [[Breng]] vier treinstellen kan opstellen. Bij het station Doetinchem is voldoende parkeerruimte aanwezig. Er zijn onbewaakte fietsenstallingen als fietskluizen. In de nazomer van dat jaar werd tevens de fietsenstalling uitgebreid en de verkeerssituatie rondom het Stationsplein verbeterd.  
+
In [[1983]] werden het oude station en de loods gesloopt en het huidige stationsgebouw gebouwd. Behalve dit station zijn er in gemeente Doetinchem ook nog [[Station Doetinchem De Huet]] en stations in [[Gaanderen]] en [[Wehl]].
 +
 
 +
In [[2014]] werd er op station Doetinchem begonnen met de verbreding van het middenperron. Tot 28 augustus [[2016]] is gewerkt aan een verbreding van het perron en de aanleg van een opstelspoor waar [[Breng]] vier treinstellen kan opstellen.
 +
 
 +
Bij het station Doetinchem is voldoende parkeerruimte aanwezig. Er zijn zowel onbewaakte fietsenstallingen als fietskluizen. In de nazomer van 2016  werd tevens de fietsenstalling uitgebreid en de verkeerssituatie rondom het Stationsplein verbeterd.  
  
 
== Dienstregeling ==
 
== Dienstregeling ==
 
Ieder half uur stopt op station Doetinchem de stoptrein van [[Arriva]], die rijdt van Arnhem naar Winterswijk. Deze verbinding wordt doordeweeks tot 's avonds tot acht uur aangevuld met ieder halfuur een stoptrein Arnhem Centraal – Doetinchem, die wordt geëxploiteerd door Breng. Tot 9 december [[2012]] werden beide verbindingen geëxploiteerd door [[Syntus]]. Per diezelfde datum werden het loket en de wachtruimte in het station gesloten.  
 
Ieder half uur stopt op station Doetinchem de stoptrein van [[Arriva]], die rijdt van Arnhem naar Winterswijk. Deze verbinding wordt doordeweeks tot 's avonds tot acht uur aangevuld met ieder halfuur een stoptrein Arnhem Centraal – Doetinchem, die wordt geëxploiteerd door Breng. Tot 9 december [[2012]] werden beide verbindingen geëxploiteerd door [[Syntus]]. Per diezelfde datum werden het loket en de wachtruimte in het station gesloten.  
  
Verder biedt vanuit de richting [[Gemeente Bergh|Bergh]] lijn 24 van Arriva hier aansluiting op de treinen. Deze lijn werd ook eerder gereden door Syntus. Het busstation ligt aan de zuidzijde van het spoor. Hier was tot [[2015]] tevens een particuliere kiosk voor kleine versnaperingen. Deze kiosk is in dat jaar verhuis naar de noordzijde van het spoor. Ook rijdt er Treintaxi, maar deze doet slechts een klein gedeelte van de gemeente Bergh aan. Uiteraard is er ook een reguliere taxistandplaats aanwezig.
+
Verder biedt vanuit de richting [[Gemeente Bergh|Bergh]] buslijn 24 van Arriva hier aansluiting op de treinen. Deze lijn werd ook eerder gereden door Syntus. Het busstation ligt aan de zuidzijde van het spoor. Hier was tot [[2015]] tevens een particuliere kiosk voor kleine versnaperingen. Deze kiosk is in dat jaar verhuisd naar de noordzijde van het spoor. Ook rijdt er Treintaxi, maar deze doet slechts een klein gedeelte van de gemeente Bergh aan. Uiteraard is er ook een reguliere taxistandplaats aanwezig.
  
 
== Kaart ==
 
== Kaart ==

Huidige versie van 18 apr 2023 om 08:43

Station Doetinchem is het belangrijkste station van Doetinchem. Het is gelegen aan de spoorlijn Arnhem-Zevenaar-Winterswijk. Het oorspronkelijke station werd geopend op 15 juli 1885. In 1916 werd het gebouw uitgebreid met een goederenloods. Sinds 1972 is er echter geen goederenverkeer meer in Doetinchem.

In 1983 werden het oude station en de loods gesloopt en het huidige stationsgebouw gebouwd. Behalve dit station zijn er in gemeente Doetinchem ook nog Station Doetinchem De Huet en stations in Gaanderen en Wehl.

In 2014 werd er op station Doetinchem begonnen met de verbreding van het middenperron. Tot 28 augustus 2016 is gewerkt aan een verbreding van het perron en de aanleg van een opstelspoor waar Breng vier treinstellen kan opstellen.

Bij het station Doetinchem is voldoende parkeerruimte aanwezig. Er zijn zowel onbewaakte fietsenstallingen als fietskluizen. In de nazomer van 2016 werd tevens de fietsenstalling uitgebreid en de verkeerssituatie rondom het Stationsplein verbeterd.

Dienstregeling

Ieder half uur stopt op station Doetinchem de stoptrein van Arriva, die rijdt van Arnhem naar Winterswijk. Deze verbinding wordt doordeweeks tot 's avonds tot acht uur aangevuld met ieder halfuur een stoptrein Arnhem Centraal – Doetinchem, die wordt geëxploiteerd door Breng. Tot 9 december 2012 werden beide verbindingen geëxploiteerd door Syntus. Per diezelfde datum werden het loket en de wachtruimte in het station gesloten.

Verder biedt vanuit de richting Bergh buslijn 24 van Arriva hier aansluiting op de treinen. Deze lijn werd ook eerder gereden door Syntus. Het busstation ligt aan de zuidzijde van het spoor. Hier was tot 2015 tevens een particuliere kiosk voor kleine versnaperingen. Deze kiosk is in dat jaar verhuisd naar de noordzijde van het spoor. Ook rijdt er Treintaxi, maar deze doet slechts een klein gedeelte van de gemeente Bergh aan. Uiteraard is er ook een reguliere taxistandplaats aanwezig.

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...