Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Stroombroek

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Luchtfoto Stroombroek
Stroombroek, in de volksmond ook wel het Braamtse Gat of Braompse Gat genoemd, is een voormalige zandwinningplaats gelegen bij het dorp Braamt, gelegen tussen 's-Heerenberg en Doetinchem.

Het meer dat na de zandwinning, vooral ten behoeve van de A 18, ontstond, is populair in de regio Bergh/Montferland, de Duitse grensstreek en ook veel mensen uit Doetinchem verblijven er in de zomer en lente. De ligging van het meer is bijzonder want het ligt aan de voet van het Montferland en heeft daarmee vooral vanuit het noorden gezien een haast on-Nederlandse aanblik. Aan de oostelijke kant van het meer ligt Palestra, een grootschalig bungalowpark in neo-griekse stijl. Aan de westzijde van het meer bevindt zich een waterskibaan die in 2006 is geopend. Markant Outdoorcentrum is gevestigd aan de andere zijde.

De totale oppervlakte van recreatieproject Stroombroek bedraagt 82 hectare 96 are 16 centiare; hiervan neemt de Braamtse Plas alleen reeds 34 hectare 79 are 77 centiare in beslag. Ongeveer eenvierde deel van het gehele terrein is voormalige gildegrond van het Sint Jorisgilde van Braamt.

Bij het Stroombroek is een TOP (touristische opstapplaats) waar men kan starten voor het Fietsroutenetwerk.

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...