Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Stroombroekweg

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De Stroombroekweg is een straat die in Wijnbergen lag maar sinds de aanleg van de N316 in Kilder. Aan de oostkant raakt de weg de recreatieplas het Stroombroek.

Toen het Rapport over de straatnaamgeving in Wijnbergen op 5 januari 1970 door archivaris 'meester' Kremer werd opgemaakt, was de situatie:

Ongeveer 500 meter zuidwaarts van de Oude Tol loopt een brede landweg naar Dichteren. Een zestal boerderijen zal eraan geplaatst worden; van een zevernde, no. 86 (H. en G. Bloemendaal) is het erg twijfelachtig. Eventueel kan een verwijsbord naar no. 58 (H. Dimmendaal) aangebracht worden.
Op verschillende kaarten vinden wij Stroombroekweg, ontleend aan de boerderij van het vroegere raadslid G. Dimmendaal en deze naam zou in een besluit vastgelegd kunnen worden. Ook is het mogelijk de naam Rodenbroekweg te kiezen en daarbij te denken aan de boerderij van G. Burgers. Beide hoeven liggen met hun gronden aan deze weg.'

Na de aanleg van de A18 en N316 zijn de boerderijen van Dimmendaal en Bloemendaal naar Kilder overgeheveld. Er kwam een nieuwe weg die uitkomt op de Braamtseweg en deze keeg de naam Stroombroekweg. Het deel van de Stroombroekweg dat Wijnbergens bleef, kreeg de naam Rodenbroekweg.

Kaart

<googlemap version="0.9" lat="51.940825" lon="6.263745" zoom="16" height="500"> 51.940459, 6.266714 </googlemap>

Zie ook