Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Stuers, Aleida Helena Alouisa de

Uit Berghapedia
Versie door Verre neef (overleg | bijdragen) op 21 sep 2019 om 14:18 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Aleida Helena Alouisa de Stuers''' was de jongste dochter van Pierre Jean Joseph Bernard ridder de Stuers en Petronella...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Aleida Helena Alouisa de Stuers was de jongste dochter van Pierre Jean Joseph Bernard ridder de Stuers en Petronella Jeanna Louisa de la Court. Zij werd geboren op 6 januari 1801, het jaar waarin haar ouders zich met hun gezin vestigden op de Boetselaersborg in 's-Heerenberg. Waar zij geboren is, blijft onduidelijk, maar gezien de vroege datum in het jaar zal dit niet in 's-Heerenberg zijn geweest. Haar jongste broer Karel en zus Louise zijn in Hoog-Elten geboren, dus misschien is ok Aleida daar ter wereld gekomen.

Zij is ongehuwd gebleven. Zij heeft op de Boetselaarsborg gewoond tot zij op 23 februari 1867 uit het bevolkingsregister van Bergh werd uitgeschreven naar Zutphen. Daar is echter geen inschrijving van haar te vinden.

Na het overlijden van haar broer Karel op 19 april 1878 werd er een memorie van successie opgemaakt. Hierin wordt zij niet genoemd, wat betekent dat zij vóór die datum is overleden. Waar en wanneer dit is gebeurd, kon niet worden achterhaald.

Bron