Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Vethuizen: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
(Onderwerpen Vethuizen)
Regel 4: Regel 4:
  
 
Het witte transformatorhuisje is een [[monumenten | monument]] evenals diverse [[boerderijen]] en de [[Kapellen | Mariakapel]].
 
Het witte transformatorhuisje is een [[monumenten | monument]] evenals diverse [[boerderijen]] en de [[Kapellen | Mariakapel]].
 +
 +
== Noodweer 2010 ==
 +
Op 14 juli [[2010]] werd Vethuizen rond 19:00 uur getroffen door zwaar noodweer. Het ging hierbij zeer waarschijnlijk om een ''downburst''. ''Vooral valwinden bij noodweer 14 juli'', in [http://www.knmi.nl/cms/content/82661/vooral_valwinden_bij_noodweer_14_juli knmi.nl], geraadpleegd op 22 juli 2010</ref> trof een camping waardoor twintig caravans in de [[Oppervlaktewater|Kempersplas]] werden geblazen. Hierbij vielen twee doden<ref>''Tweede dode na noodweer Vethuizen'', in [http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws/nieuwsartikel/657391/Tweede-dode-na-noodweer-Vethuizen.htm Omroep Gelderland], geraadpleegd op 16 juli 2010 </ref> en drie zwaargewonden. Een groot aantal boerderijen in de omgeving van de Kemperplas werd zwaar getroffen. Bij veel woningen waren alle dakpannen afgewaaid<ref>''Noodweer teistert regio, dode in Vethuizen afkomstig uit Nieuwegein'', in [http://www.gelderlander.nl/voorpagina/6980941/Noodweer-teistert-regio-dode-in-Vethuizen-afkomstig-uit-Nieuwegein.ece De Gelderlander], geraadpleegd op 15 juli 2010 </ref>.
 +
  
 
==Kaart==
 
==Kaart==
Regel 26: Regel 30:
 
*[[Transformatorhuisjes]]
 
*[[Transformatorhuisjes]]
 
|}
 
|}
 +
 +
===Bron===
 +
Inzake noodweer: Wikipedia
  
 
===externe links===
 
===externe links===

Versie van 30 aug 2010 om 17:57

Vethuizen is een buurtschap in de voormalige gemeente Bergh gelegen ten oosten van de dorpskern van Zeddam, ten noorden van de doorgaande weg van Zeddam naar Terborg. Kerkelijk gezien valt Vethuizen zowel voor katholieken als hervormden onder Zeddam.

In Old Ni-js nummer 31 staat Vethuizen in het Zoeklicht. Een toelichting staat op de site van de Heemkundekring Bergh bij de knop Lijfblad.

Het witte transformatorhuisje is een monument evenals diverse boerderijen en de Mariakapel.

Noodweer 2010

Op 14 juli 2010 werd Vethuizen rond 19:00 uur getroffen door zwaar noodweer. Het ging hierbij zeer waarschijnlijk om een downburst. Vooral valwinden bij noodweer 14 juli, in knmi.nl, geraadpleegd op 22 juli 2010</ref> trof een camping waardoor twintig caravans in de Kempersplas werden geblazen. Hierbij vielen twee doden<ref>Tweede dode na noodweer Vethuizen, in Omroep Gelderland, geraadpleegd op 16 juli 2010 </ref> en drie zwaargewonden. Een groot aantal boerderijen in de omgeving van de Kemperplas werd zwaar getroffen. Bij veel woningen waren alle dakpannen afgewaaid<ref>Noodweer teistert regio, dode in Vethuizen afkomstig uit Nieuwegein, in De Gelderlander, geraadpleegd op 15 juli 2010 </ref>.


Kaart

<googlemap lat="51.914865" lon="6.309586" zoom="15"> </googlemap>


Onderwerpen Vethuizen

Alfabetisch:

Bron

Inzake noodweer: Wikipedia

externe links

Mariakapellen

Sjabloon:Onderwerp