Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Weerstation

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Weerstation Dichteren staat op voormalig Berghs grondgebied. Tot de jaren vijftig van de vorige eeuw werd het ook wel Zinderdijk genoemd.

Het station van weerman Wilber Thus staat op grond dat zijn voorouders Jan Thus en Grada Senhorst in 1824 kochten in Wijnbergen aan de Zinderdijk. Later - na een boedelscheiding - bekend in de kadastrale leggers van Zeddam onder sectie A, nummer 237. In Old Ni-js nr. 44 staat een kaartje met de Zinderdijk in 1832. Op 1 januari 1984 werd dat stukje Wijnbergen bij Doetinchem gevoegd en ging het op in Dichteren.

Zuster Chrestine Thus in Old Ni-js nr. 53 was een zus van de grootvader van Wilber. Het geboortehuis van Zuster Chrestine staat op de pagina Horeca bij 't Zwaantje in Wijnbergen.

Weerpraatje

Door omstandigheden worden er vanaf januari 2011 geen actuele weerdata meer vermeld. Wel blijft het weerpraatje bestaan.

Radio en TV

Aan de Langestraat te Braamt is een weerstation dat de gegevens doorgeeft aan o.a. Metio Consult, Weerstation Achterhoek en Gerrit Vossers in de Lichtenberg. Deze gegevens worden gebruikt door Omroep Gelderland en Optimaal FM.

Externe link