Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Zwaab, Moritz Moses

Uit Berghapedia
Versie door Verre neef (overleg | bijdragen) op 12 jun 2020 om 14:11 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Moritz Moses Zwaab''' werd op 12 september 1884 geboren in Odenkirchen, Pruisen (nu een stadsdeel van Mönchengladbach). Hij was een neef (waarschijnlijk...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Moritz Moses Zwaab werd op 12 september 1884 geboren in Odenkirchen, Pruisen (nu een stadsdeel van Mönchengladbach). Hij was een neef (waarschijnlijk een oomzegger) van Meijer Zwaab. Hij heeft enige tijd bij zijn oom in 's-Heerenberg gewoond, maar verdere gegevens over deze periode ontbreken. Hij werd er geboekt bij de negende volkstelling, die in 1899 werd gehouden, dus het moet rond die tijd zijn geweest.

In februari 1942 woonde Zwaab met zijn vrouw Frida Zwaab-Grünhut en zijn zoon Horst Alfred op het adres Nieuwe Achtergracht 55-I in Amsterdam. Hier heeft ook Isaac Abraham Zwaab gewoond, die net als Moritz Moses enige tijd bij Meijer Zwaab in 's-Heerenberg heeft gewoond. Mogelijk waren Isaac en Moritz broers.

Op 22 oktober 1942 is Zwaab met zijn gezin omgekomen in het vernietigingskamp Auschwitz. Hij was 58 jaar oud, zijn vrouw 53 jaar en zijn zoon 14 jaar. Hun namen staan vermeld in Gedenkboek 33 van de Oorlogsgravenstichting.

Bronnen