Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Booij, Hans te

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Hans te Booij, zoon van Antoon te Booij en Mimi Helmink, werd geboren op 2 mei 1961.

Hans groeide op aan de Bovensteenakkers, waar zijn vader in de kippenschuur de metaaldraaierij opstartte. Hij volgde pianolessen bij Anka Jansen. Ook nam hij klarinetles en werd lid van Harmonie Crescendo. Later aan de muziekschool volgde hij accordeonlessen.

Hans speelde bij de Hofkapel, die werd later omgedoopt tot Montagne. Onder andere de pronkzittingen van de Carnavalsvereniging werden muzikaal omlijst door deze kapel. Toen het Grenslandorkest opgericht werd, verliet Hans hiervoor de Harmonie.

Op 18-jarige leeftijd sloot hij zich aan bij de vrijwillige brandweer van 's-Heerenberg. Hij volgde hiervoor diverse cursussen en opleidingen. Gedurende een aantal jaren functioneerde hij bij dit korps als post-commandant. Na 34 dienstjaren heeft hij het korps (dat inmiddels regionaal aangestuurd werd) uit onvrede verlaten. Eveneens op jonge leeftijd werd hij lid van Carnavalsvereniging d'Olde Waskupen en in 2004 mocht hij zich Prins Hans II noemen. In 2017 werd hij door de carnavalsvereniging tot carnavalist van het jaar uitgeroepen; een eerbetoon voor zijn jarenlange inzet op allerlei vlak voor de vereniging en het carnaval in het algemeen.

Hans trouwde op 31 mei 1985 met Francina Massop, dochter van Sjef Massop en Julie-Anna Morhaus. Zij kregen samen vier kinderen: Toby, Bob, Rolf en Roos.

Na het overlijden van zijn vader kocht Hans het bedrijf Metaaldraaierij A.Th. te Booy BV van de erven en zette dit voort. In 2015 werd het 60-jarig bestaan gevierd.

In maart 2016 kocht hij samen met zijn vrouw Hotel Heitkamp.

Familie te Booij, v.l.n.r. Roos, Bob, Hans, Francina, Toby en Rolf
Alle medewerkers t.g.v het 60-jarig bestaan 27 maart 2015

Bron o.a.