Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Derksen, Bernardus Hendrikus

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Johan Hamer, Bernard Derksen en Jan Booms sr.
Bernardus Hendrikus Derksen werd op 11 november 1884 geboren als zoon van Hendrikus Wilhelmus Derksen en Willemina Koops. Hij trouwde op 3 november 1906 met Anna Willemina Baars, dochter van Frederik Baars en Aleida Jansen. Uit dit huwelijk werden twee dochters geboren, Paula en Mimie. Het gezin woonde aan de Grintweg.

Bernhard Derksen was bij zijn huwelijk nog metselaar, maar kort daarop is hij postbode geworden. In 1932 vierde hij zijn 25-jarig dienstjubileum en uiteindelijk is hij 35 jaar postbode geweest. Om contact met de mensen te behouden heeft hij na zijn pensionering nog jarenlang de kwitanties van De Graafschapbode verzorgd.

Samen met zijn broers Grades en Hent maakte hij een mooi stukje dansmuziek.

Hij was zestig jaar lid van Sociëteit De Vriendschap, waarvan hij ook bestuurslid en van 1946 tot 1969 voorzitter is geweest. In november 1968 kreeg hij voor het vele werk dat hij voor de sociëteit had verricht de eremedaille in zilver verbonden aan de Orde van Oranje Nassau opgespeld.

Bernhard is in februari 1972 op bijna 88-jarige leeftijd overleden in het St. Antonia Verpleegtehuis te 's-Heerenberg. Hij werd begraven op het oude kerkhof in 's-Heerenberg.

Zijn dochter Mimie Derksen was getrouwd met Knoop, Bertus. Zij hadden aan de Grintweg in het oudershuis een schoenhandel en schoenmakerij. Thans is daar een cafetaria gevestigd.

Uit De Graafschapbode van 12 februari 1932
Zeddamseweg Knoop.jpg

Bronnen o.a.