Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Gaanderen: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k (kapelaan Hegge en Ter gun)
 
k (cat)
 
(6 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Op het erf Ter Gun bij de Pol (in '''Gaanderen''' ([[gemeente Doetinchem]]) werden kerkdiensten gehouden. De pastoors van [[St. Martinus Wijnbergen |Wijnbergen]] namen daar de diensten waar. In 1850 ging ter Gun over in de parochie Terborg.
+
Op het erf Ter Gun bij de Pol in '''Gaanderen''' ([[gemeente Doetinchem]]) werden kerkdiensten gehouden. De pastoors van [[St. Martinus Wijnbergen |Wijnbergen]] namen daar de diensten waar. In 1850 ging ter Gun over in de parochie Terborg.
<br/>Kapelaan Hegge die net als [[Pastoor Galama]] en kapelaan [[Marinus van Rooijen]] in het concentratiekamp verbleef, is na de [[Tweede Wereldoorlog]]kapelaan geweest in Gaanderen.
+
<br/>[[Hegge, Regnerus Hendricus Franciscus|Kapelaan Hegge]] die net als [[Galama, Johannes IJsbrands|Pastoor Galama]] en kapelaan [[Rooijen, Marinus Adrianus van|Marinus van Rooijen]] in het concentratiekamp verbleef, is na de [[Tweede Wereldoorlog]] kapelaan geweest in Gaanderen. In Gaanderen is een straat naar hem genoemd.
 +
<br/>In de [[Bibliotheek Heemkundekring|bibiotheek]] van de [[Heemkundekring Bergh]] zijn de boeken [[Gaanderen van tijd tot tijd]] en ''Geschiedenis van de parochies Terborg en Gaanderen''.
 +
 
 +
[[Categorie: Doetinchem]]
 +
[[Categorie: Naobers]]

Huidige versie van 20 nov 2016 om 12:11

Op het erf Ter Gun bij de Pol in Gaanderen (gemeente Doetinchem) werden kerkdiensten gehouden. De pastoors van Wijnbergen namen daar de diensten waar. In 1850 ging ter Gun over in de parochie Terborg.
Kapelaan Hegge die net als Pastoor Galama en kapelaan Marinus van Rooijen in het concentratiekamp verbleef, is na de Tweede Wereldoorlog kapelaan geweest in Gaanderen. In Gaanderen is een straat naar hem genoemd.
In de bibiotheek van de Heemkundekring Bergh zijn de boeken Gaanderen van tijd tot tijd en Geschiedenis van de parochies Terborg en Gaanderen.