Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Grenslandrijders

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Grenslandrijders-kleding.jpg
De Grenslandrijders is een rijwieltoerclub uit 's-Heerenberg en fietst met grote regelmaat in de omgeving van de achterhoek, de veluwe en het Duitse landschap. Een voorloper was de 's-Heerenbergsche Rijwielvereeniging.

De club is opgericht in 1991 als trainingsclub voor Bergh in het zadel, een stichting die grote tochten onderneemt met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor doelen van het KWF. Formeel werd de oprichting verricht door de heren: Theo Koster, Alois Klosterboer en Rob Verstegen op 28 februari 1991 te 's-Heerenberg.

In het eerste begin was Alois Klosterboer voorzitter, in 1993 werd hij opgevolgd door Jacques Doeleman en vanaf dat moment bestond het bestuur verder uit John Kramer (secretaris) en Frans Spanjers (penningmeester). In 2007 zijn Jacques Doeleman en John Kramer afgetreden, deze zijn opgevolgd door de heren Frank Arendsen (voorzitter) en Frank Verhagen (secretaris). Vanaf 1998 kent de club officiële kleding (geel), deze kleding werd vernieuwd in 2004 (ook weer geel) en inmiddels zeer recentelijk vernieuwd (in nieuwe frisse kleuren, zie foto). In het verleden organiseerde de club ook jaarlijks een toertocht genaamd "Montferlandtocht"; in 1997 voor de eerste keer. De tocht vertrok altijd bij "broodje Knoek" (Bennie Bosch) en is in totaal zo'n vijf keer georganiseerd.

Normaliter wordt er op doordeweekse dagen gefietst; op dinsdagavond, woensdagmiddag en op donderdagavond. Op dinsdag- en donderdagavond wordt er meestal gesplitst in twee groepen te weten een A-groep en een B-groep. Op de woensdagmiddag is er een groep waarbij het tempo meestal wat lager ligt. Men vertrekt altijd bij Grenscafé De Peer in 's-Heerenberg. Op de zondag wordt er een langere tocht gefietst, gezamelijk in een groep voor de koffie- en appeltaartpauze, na deze pauze wordt er gesplitst in twee groepen.

Ga voor meer informatie naar Grenslandrijders