Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Hesselink, Arnaud

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Arnaud Hesselink
OverlijddensadvertentieArnaudHesseling-2010.12.25.jpg

Arnaud Hesselink (4 januari 1972 - 25 december 2010) groeide op in 's-Heerenberg. Hij was lid van de Heemkundekring Bergh en actief op de Berghapedia.

Hij overleed onverwacht met Kerstmis 2010. Hieronder volgen de teksten waarmee hij zichzelf voorstelde op de Berghapedia en de Wikipedia, en reacties op zijn overlijden van verenigingen waarvan hij lid was.

Arnaud op Berghapedia

(Gebruiker:ArnaudH, laatst gewijzigd 28 november 2010)

Beste lezer,

Mijn naam is Arnaud Hesselink, een 38-jarige inwoner van Maastricht die opgegroeid is in de mooie stad 's-Heerenberg. Ik ben een fanatiek gebruiker van grote broer Wikipedia en sinds februari 2007 ook van deze site. Ik probeer ook hier zoveel mogelijk informatie, uiteraard over Bergh, toegankelijk te maken voor derden. Verder maak ik informatie over de omgeving van de voormalige gemeente Bergh toegankelijk, zoveel mogelijk geschreven in relatie tot Bergh.

Naast het gegeven dat ik alles over Bergh natuurlijk erg interessant vind, ligt mijn speciale interesse in:

Arnaud op Wikipedia

Beste mede-Wikipedianen,

Ik ben een 38-jarige gebruiker van Wikipedia en sinds augustus 2006 actief op deze site. Ik hou mij met name bezig met geografie, topografie, (openbaar) vervoer, spoorwegstations, etc. Eigenlijk houd ik mij dus bezig met aardrijkskunde in de breedste zin van het woord.

Ik ben specifiek geinteresseerd in:

de hoofdstad van Duitsland, Berlijn.
Berlijn is in mijn ogen de meest geweldige stad ter wereld, met een zeer fascinerende historie, een grandioos uitgaansleven, een geweldige sfeer, etc.etc.etc.;
in het land Polen en de zeer bezienswaardige steden die hier liggen, zoals Warszawa, Kraków en Gdańsk maar ook minder bekende steden als Poznań, Toruń en Bialystok;
Grensovergangen, zo zijn bijvoorbeeld de artikelen Stadtbrücke (Frankfurt an der Oder), Bergh Autoweg en Zwarte Brug (Montferland) van mijn hand;
in de stad waar ik getogen ben, 's-Heerenberg, gelegen in de voormalige gemeente Bergh, en de gemeente Emmerik, ook wel Emmerich am Rhein, gelegen juist aan de Duitse zijde van de grens bij 's-Heerenberg;
Klassieke muziek, in de breedste zin van het woord, maar vooral ook componisten als Franz von Suppé, Gioacchino Rossini en César Franck;
de oudste stad van Nederland, Maastricht.
Ook over muziek en muziekinstrumenten, bijvoorbeeld over piano's en orgels (in de volksmond helaas vaak oneerbiedig pijporgels genoemd), geef ik graag informatie. Ook geef ik informatie over het uitgaansleven in steden welke ik goed ken.

Als laatste wil ik als de tijd het toelaat mij nog wel eens bezig houden met het controleren van nieuwe artikelen en vandalismebestrijding.

Vriendenkoor 1882 Limmel - Maastricht

Sinds april 1997 is hij pianist van ons koor. Hij staat bekend als zeer muzikaal, maar vooral ook als eigenzinnig.
Het gebeurt zelden dat hij speelt wat er in de partituur staat; veelal geeft hij zijn eigen interpretatie aan de muziek die het Vriendenkoor 1882 uitvoert, ofwel wordt de partituur in het geheel niet gebruikt.

Met name na optredens en repetities komt zijn ware aard naar boven; soms genieten de aanwezigen dan spontaan van een gratis pianoconcert wat kan variëren van klassiek tot Latijns- Amerikaans, en van Abba tot The Beatles.

Arnoud en de VVD Limburg

Tijdens de voorbije kerst bereikte ons het trieste bericht dat geheel onverwachts en op jonge leeftijd Arnaud Hesselink is overleden.

Arnaud was geruime tijd lid van het KC bestuur van de VVD Limburg. Met veel enthousiasme vervulde hij de portefeuille public relations & campagne. Door zijn gedrevenheid zette hij de Limburgse VVD landelijk op de kaart. Arnaud was bijzonder trots op zijn werk voor de VVD. Hij heeft afgelopen zomer enorm genoten van zijn Preuvenemint project, zijn hoogste doel zoveel mogelijk VVD-ers met het Bourgondische Maastricht laten kennismaken mag als zeer geslaagd worden beschouwd.

Om de balans tussen privé en zakelijk te hervinden heeft Arnaud recentelijk zijn bestuurlijk werk voor de VVD beëindigd. Amper 38 jaar jong was het hem niet gegund om nieuwe doelen voor 2011 te realiseren. Zijn leven eindigde op een moment waarop anderen met elkaar genieten, met name dit laatste stemt ons zeer droevig. Wij herinneren Arnaud als een fijne jongen, nuchter maar ook humoristisch.

Zijn familie wensen wij kracht en sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

Het bestuur van de VVD Limburg