Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Jansen, Laurentius Albertus

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
De Sterbeurkunde uit Emmerik

Laurentius Albertus Jansen is een oorlogsslachtoffer. Hij werd op 13 augustus 1895 geboren te Didam als zoon van Albertus Jansen en Anna Maria Welling. Hij trouwde op 13 april 1921 in 's-Heerenberg met Maria Johanna Kinnaer uit Braamt, geboren op 12 april 1901 als dochter van Bernardus Kinnaer en Johanna Theodora Mathilda Leenders.

Hij was lid van de Coöperatie Ons Belang U.A.

Hij woonde met zijn gezin in 's-Heerenberg, Lengelseweg 79. Als zijn beroep worden steenfabrieksarbeider en stratenmaker vermeld. Op de steenfabriek kreeg hij de bijnaam Plaatje Jansen. Er werkten namelijk negen Jansens op de fabriek, en om ze te onderscheiden kregen ze allemaal een bijnaam. Omdat hij kaal was, of zoals ze in deze buurt zeggen 'hij had een kale plaat', werd zijn bijnaam Plaatje.

Het is niet duidelijk op welke steenfabriek hij zijn bijnaam kreeg. Vanaf juni 1941 werkte hij als grensganger vrijwillig op een steenfabriek in Emmerik. Daar is hij bij het bombardement van 6 februari 1945 omgekomen. Hij was 49 jaar oud.

Zijn overlijden is op 30 december 1946 ingeschreven in de gemeente Bergh op grond van een Sterbeurkunde van de stad Emmerik van 18 maart 1946.

Het is niet bekend waar Jansen begraven is (geweest). Zijn naam staat op het oorlogsmonument in 's-Heerenberg en in het Slachtofferregister van de Oorlogsgravenstichting.

Ook zijn zwager Bernardus Laurentius Kinnaer is een oorlogsslachtoffer.

Bronnen