Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Koops, Stephanus Theodorus

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Stef Koops werd op 21 mei 1927 geboren als jongste van de zeven kinderen van Heinrich Gerhard Koops en Theodora Wilhelmina Bosch. Zijn geboortehuis was aan de Bovensteenakkers 11 te 's-Heerenberg, voorheen (B328), waar hij zijn hele leven is blijven wonen. Hij overleed in Ulft op 8 juni 2012, 85 jaar oud.

Nederlands-Indië

Radiomonteur bij de Verbindingstroepen

Stef (registratienummer 270521167) werd in mei 1947 opgeroepen voor zijn militaire dienstplicht en kreeg een opleiding tot radiomonteur bij de Verbindingstroepen in de Kromhoutkazerne te Utrecht. Daarna werd hij als soldaat 1e klasse naar Nederlands-Indië uitgezonden. Hij vertrok in februari 1947 met de Volendam en is in augustus 1950 teruggekomen met de Waterman, een zogenaamde Victory-schuit.

Stef is gestationeerd geweest te Semarang en Djogja (Djogjakarta) en was zelf aanwezig bij de gevangenneming van Soekarno en zijn eerste minister Mohammed Hatta. Deze werden nadien bewaakt door leden van het 5e bataljon van het Regiment Stoottroepen (5 RS). Dit was het bataljon waartoe Wim Theunissen behoorde.

Stef bij een radiowagen
Radiotoestellen van de verbindingstroepen

Andere militairen van de Verbindingstroepen

Zie ook