Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Melgers, Wilhelmus Theodorus Remigius

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Theet Melgers uit Kilder werd geboren op 11 juli 1922 als zoon van Johannes Antonius Melgers en Theodora Elisabetha Strikkeling. Hij was een broer van Willie Melgers.

Nederlands-Indië

Theet is als militair in Nederlands-Indië geweest. Gegevens over zijn diensttijd ontbreken nog, maar gezien zijn geboortejaar moet hij zich als oorlogsvrijwilliger gemeld hebben.

Hij is op 15 juni 1949 met de Slamat uit Tandjong Priok vertrokken en kwam op 20 juli aan in Rotterdam. Over zijn thuiskomst diezelfde dag in Kilder schreef het Carillon van Sint Jan het volgende.


Theet Melgers bij zijn terugkeer uit Indië met de vendeliers van de Schutterij Sint Jan.
Foto archief Jan Meurs

De 20e Juli, 's morgens 10 uur, arriveerde Theo. Per bus werd hij netjes voor de deur afgeleverd. De ingang van de woning was door de buurt prachtig versierd.
's Avonds om 8 uur stond het Bestuur van de Schutterij met de vaandrigs, de harmonie, het Bestuur van de Voetbalclub en het thuisfrontbestuur opgesteld bij het Parochiehuis, vanwaar, onder een pittig marsje, tot bij smid Krüs gemarcheerd werd, waar gedraaid werd, zodat men bij Melgers voor het huis terecht kwam. Daar werd front gemaakt en alle ogen waren gericht op Theo, die met zijn forse omvang, de hele ingang vulde.
De voorzitter van het Thuisfront heette met een kort woord Theo welkom op Kilderse bodem, waarna hem een herinnering werd aangeboden. Daarna werd er vaandel gezwaaid.
Hierna dankte Theo voor de onder vonden belangstelling en nodigde de aanwezigen uit op 'n tractatie.


Zie ook


Zijn verdere leven

Theet is altijd vrijgezel gebleven. Op 14 februari 1961 overleed hij aan de gevolgen van suikerziekte.