Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Montferland Cultuurfonds

Uit Berghapedia
Versie door Benny Schuurman (overleg | bijdragen) op 8 okt 2020 om 14:27 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'In 2007 is het Montferland Cultuurfonds (MCF) opgericht door de heer Fons van Pul en hij is tevens ook bestuurder van de stichting. Gestart werd met een drietal con...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

In 2007 is het Montferland Cultuurfonds (MCF) opgericht door de heer Fons van Pul en hij is tevens ook bestuurder van de stichting. Gestart werd met een drietal concerten onder leiding van dirigent Alexander Geluk, waar sindsdien een hechte vriendschap mee ontstaan is. Ruim 13 jaar verder kijken we terug op vele prachtige optredens en culturele manifestaties.


Aanstormende talenten, waaronder Lizzy Ossevoort, Mirte de Kok en Natasha Korsakova hebben opgetreden onder de vlag van het Cultuurfonds. Maar ook gerenommeerde solisten zoals Razvan Stoica en Wibi Soerjadi staan op deze lijst. Er wordt hierbij samengewerkt met verschillende orkesten, zoals het Oost-Gelders Symfonie Orkest, het Van Wassenaer Consort en het Twents Kamerorkest. Zie hiervoor ook de

concerthistorie.


Foto: Boetselaersborg in 's-Heerenberg Foto: Boetselaersborg in 's-Heerenberg

Het MCF richt zich op de beloften van de klassieke muziek, en op diegene die het verschil gaan maken in de wereld van kunst en cultuur. We ondersteunen in het opstarten en promoten en organiseren concerten om hun talent aan het grote publiek te laten zien. Daarnaast ondersteunt het MCF diverse uiteenlopende culturele initiatieven. Dit kan gaan om fotografie, beeldende kunst, theater, composities en muzikale activiteiten in de regio Montferland.


Zo wordt er op dit moment gewerkt aan een compositie over het leven van Mechteld ten Ham in de vorm van een opera. Het wordt een bijzondere productie met solisten, koor en orkest. In maart 2020 wordt een bijzonder streetart-project gerealiseerd met als thema ‘vrijheid’. Op het Stadsplein van ’s-Heerenberg laat de inmiddels wereldberoemde Rosalie de Graaf (RoosArt) uit Doesburg haar buitengewone talent zien.


Via Instagram en Facebook deelt het MCF prachtige foto’s en video’s van Montferland en omgeving. Volg @montferlandsmooiste en ontdek de schoonheid van Montferland.