Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Nieuwenhuis, Henriëtte

Uit Berghapedia
Versie door Verre neef (overleg | bijdragen) op 3 okt 2020 om 15:02 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Henriëtte Nieuwenhuis''' werd op 25 september 2018 beroepen als predikant van de protestantse gemeente 's-HeerenbergZeddam. Zij is...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Henriëtte Nieuwenhuis werd op 25 september 2018 beroepen als predikant van de protestantse gemeente 's-HeerenbergZeddam. Zij is de opvolgster van dominee Frans Gijzel. Op 31 maart 2019 werd zij geïnstalleerd in de rooms-katholieke Sint Oswalduskerk in Zeddam. Zowel de protestantse kerk in 's-Heerenberg als die in Zeddam was te klein voor deze plechtigheid.

Dominee Nieuwenhuis werd geboren in Genemuiden. Na haar studie Theologie in Utrecht was zij van oktober 2011 tot begin 2019 voor de organisatie Kerk in Actie werkzaam op Zuid-Sumatra, Indonesië. Daar leerde zij haar man Karel Barus kennen, een Indonesiër die eveneens dominee is.

Met haar man en zoons Bram en Joren, die in Indonesië zijn geboren, woont zij nu in de monumentale pastorie aan de Ettemastraat in Zeddam.

Bronnen