Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Overmeer, Willebrordus Franciscus Assuerus

Uit Berghapedia
Versie door Verre neef (overleg | bijdragen) op 20 jan 2016 om 16:07 (Bronnen: cat)
Ga naar: navigatie, zoeken
Kapelaan Overmeer.JPG

Willebrordus Franciscus Assuerus Overmeer werd op 3 februari 1876 geboren in Leeuwarden als zoon van Taede Overmeer en Geertruida Martina Schräder.

Overmeer werd op 15 augustus 1899 in Utrecht tot priester gewijd. Daarna was hij kapelaan in een aantal plaatsen, waarvan de parochie Zeddam de laatste was. Hij was er werkzaam van 7 april 1911 tot 1914 onder pastoor Willems en diens opvolger pastoor De Graaff. Hijzelf was de opvolger van kapelaan Simons. Bij zijn vertrek uit Zeddam werd hij opgevolgd door kapelaan Jongerius.

Bij zijn vertrek uit Zeddam werd Overmeer pastoor van Heeg in Friesland. Vervolgens werd hij in 1937 pastoor van het naburige Sint-Nicolaasga, waar hij op 7 april 1946 op 70-jarige leeftijd overleed.

Hij was Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Vermelding van Overmeers benoeming in dagblad Het Centrum van 4 april 1911. Toevallig worden in hetzelfde bericht benoemingen van de latere Berghse pastoors Galama en Van Sonsbeeck genoemd.
Overlijdensadvertentie uit de Leeuwarder Courant van 10 april 1946


Berghse pastoors van Sint-Nicolaasga

De eerste pastoor van Sint-Nicolaasga was Antonius Smeenk, die werd geboren in Beek. Van 1969 tot 1976 was Reinier Hegge, voormalig kapelaan van 's-Heerenberg, pastoor van Sint-Nicolaasga en deken van het gelijknamige dekenaat.

Bronnen