Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Wegwijzer (weekblad Bergh)

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De Wegwijzer was een voorlichtingsblad voor de gemeente Bergh en de plaatsen Netterden en (tot 1 augustus 1963) Elten. Het blad verscheen vanaf 1957, aanvankelijk tweewekelijks en vanaf mei 1961 iedere vrijdag. De prijs voorde abonnees was 25 cent per kwartaal.

De Wegwijzer werd gedrukt krantenpapier, gevouwen tot vier pagina's. Een vaste rubriek was Uit de gemeentelijke koker. Verder bevatte het blad nieuws en mededelingen uit het verspreidingsgebied, maar driekwart van de inhoud bestond uit reclameadvertenties van lokale ondernemers. Het blad werd samengesteld en gedrukt door drukkerij Velthausz aan de Groenestraat in 's-Heerenberg.

De laatste editie in de oorspronkelijke vorm (nr. 696) verscheen in december 1968. Uit kostenbesparing fuseerde De Wegwijzer daarna met het Kerkblad voor Bergh. Het nieuwe blad, dat ook De Wegwijzer heette, berichtte dan ook over zowel wereldse als kerkelijke zaken. Het verscheen elke donderdag gratis huis aan huis in de gemeenten Bergh en Wehl.

Uit de gemeentelijke koker werd Uit de gemeentekoker, en bleef een vaste rubriek. Eind jaren tachtig, begin jaren negentig verscheen De Wegwijzer gecombineerd met de Gelderse Post als Gelderse Post-Wegwijzer. Rond 1992 hield De Wegwijzer op te bestaan. Uit de gemeentekoker verscheen daarna in Montferland Nieuws.

Bron