Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Zwaab, Abraham Barend

Uit Berghapedia
Versie door Verre neef (overleg | bijdragen) op 28 jun 2020 om 12:00 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Abraham Barend Zwaab''' werd op 21 september 1852 geboren in 's-Heerenberg als zoon van Barend Meijer Zwaab en Straus, Hanne M...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Abraham Barend Zwaab werd op 21 september 1852 geboren in 's-Heerenberg als zoon van Barend Meijer Zwaab en Johanna (Hanne) Straus. Zijn geboorte werd niet aangegeven door zijn vader, maar door de koopman Abraham Stern, bij wie zijn ouders in die dagen logeerden. Het lijkt erop dat Abraham Zwaab naar Abraham Stern is vernoemd.

De woonplaats van Abrahams ouders was op de dag van zijn geboorte nog Amsterdam, maar in 1853 verhuisden zij met hun toen vier kinderen naar 's-Heerenberg.

Zwaab staat ingeschreven in het lotingsregister van de gemeente Bergh voor de Nationale Militie voor het tijdvak 18621872. Op 7 oktober 1879 vertrok hij naar Pruisen, waar hij in Mönchengladbach, Elten en Emmerik heeft gewoond. Hij trouwde met Rosetta Wolf, met wie hij ten minste drie kinderen had (waarbij opgemerkt moet worden dat sluitend bewijs dat Isaac zijn zoon was, nog ontbreekt). Gezien de lange periodes tussen de geboorten, is het waarschijnlijk dat er meer kinderen zijn geweest.

Voor zover bekend heeft Zwaab na zijn vertrek uit 's-Heerenberg in 1879 niet meer in Nederland gewoond. Over zijn verdere levensloop zijn geen gegevens voorhanden.

Bronnen