Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Boekelt: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
(Stift Elten)
Regel 1: Regel 1:
[[Boerderijen|Boerderij]] '''De Boekelt''' of Den Bockeld in [[Wijnbergen]] komt voor in een catalogus als De [[Kemnade]] in [[1860]] publiek wordt verkocht. In [[1659]] komt het goed nog voor bij het [[Stift Elten|Capittel van Elten]]. In het begin van de 21e eeuw werd er een ''landgoed nieuwe stijl'' gebouwd: het ''Severtsgoed''.
+
[[Boerderijen|Boerderij]] '''De Boekelt''' of Den Bockeld in [[Wijnbergen]] komt voor in een catalogus als De [[Kemnade]] in [[1860]] publiek wordt verkocht. In [[1659]] komt het goed nog voor bij het [[Stift Elten|Capittel van Elten]]. In het begin van de 21e eeuw werd er een ''landgoed nieuwe stijl'' gebouwd: ''Landgoed Severt''.
  
{{Onderwerp|Boerderijen|Wijnbergen}}
+
Landgoed Severt, [[Waalseweg]] nummer 3 is gebouwd in de stijl van een Engels landgoed ca 1790.<br/>
 +
Na de wijziging van het Streekplan in [[1996]] is het mogelijk om een 'nieuw' landgoed te beginnen. Met het nieuwe landgoed is de oude naam verdwenen die eeuwenlang in archieven voorkomt met de naam Boekelt of Bockelt, tijnsplichtig aan het stift Elten.
 +
<br/> Als de Kemnade in [[1860]] wordt verkocht, staat in de verkoopcatalogus 'Den Bockeld, bouwplaats huis en erf, tuin, bouwland, weideland, akkermaalsbosch: 6 bunder, 35 roeden, 40 ellen.
 +
 
 +
{{Onderwerp|Boerderijen|Wijnbergen|Fietstocht Rondje Bergh}}

Versie van 29 aug 2009 om 20:48

Boerderij De Boekelt of Den Bockeld in Wijnbergen komt voor in een catalogus als De Kemnade in 1860 publiek wordt verkocht. In 1659 komt het goed nog voor bij het Capittel van Elten. In het begin van de 21e eeuw werd er een landgoed nieuwe stijl gebouwd: Landgoed Severt.

Landgoed Severt, Waalseweg nummer 3 is gebouwd in de stijl van een Engels landgoed ca 1790.
Na de wijziging van het Streekplan in 1996 is het mogelijk om een 'nieuw' landgoed te beginnen. Met het nieuwe landgoed is de oude naam verdwenen die eeuwenlang in archieven voorkomt met de naam Boekelt of Bockelt, tijnsplichtig aan het stift Elten.
Als de Kemnade in 1860 wordt verkocht, staat in de verkoopcatalogus 'Den Bockeld, bouwplaats huis en erf, tuin, bouwland, weideland, akkermaalsbosch: 6 bunder, 35 roeden, 40 ellen.

Sjabloon:Onderwerp