Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Gerechten: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Berghse gerechten)
k (interne link)
Regel 30: Regel 30:
  
 
==Bronnen==
 
==Bronnen==
oa: Cost en cleer in het Gasthuis (in: Gasthuis Sint-Gertrudis in 's-Heerenberg - Historische notities opgespoord en opgetekend door leden van de Heemkundekring Bergh) blz 160
+
oa: Cost en cleer in het Gasthuis (in: [[Gasthuis Sint-Gertrudis (boek)|Gasthuis Sint-Gertrudis in 's-Heerenberg]] blz 160

Versie van 29 nov 2007 om 10:01

Sjabloon:Beg Op het einde van de 19e eeuw worden op het platteland vaak bepaalde gerechten op vaste dagen gegeten:

zondag: aardappelen met saus en spek

maandag: zuurkool

dinsdag: snijbonen

woensdag: bruine bonen met wortels en appels

donderdag: doorgestampte Gelderse pot

vrijdag: pekelvlees en worst; in roomse gezinnen vis

zaterdag: erwten- of bonensoep

Berghse gerechten

Stamppot zoete appels.

Bronnen

oa: Cost en cleer in het Gasthuis (in: Gasthuis Sint-Gertrudis in 's-Heerenberg blz 160