Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Gerechten: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
(Berghse gerechten)
k (sjabloon onderwerp (Folklore?))
Regel 32: Regel 32:
 
==Bronnen==
 
==Bronnen==
 
oa: Cost en cleer in het Gasthuis (in: [[Gasthuis Sint-Gertrudis (boek)|Gasthuis Sint-Gertrudis in 's-Heerenberg]] blz 160)
 
oa: Cost en cleer in het Gasthuis (in: [[Gasthuis Sint-Gertrudis (boek)|Gasthuis Sint-Gertrudis in 's-Heerenberg]] blz 160)
 +
 +
 +
{{Onderwerp|Folklore}}

Versie van 30 nov 2007 om 13:03

Sjabloon:Beg Op het einde van de 19e eeuw worden op het platteland vaak bepaalde gerechten op vaste dagen gegeten:

zondag: aardappelen met saus en spek

maandag: zuurkool

dinsdag: snijbonen

woensdag: bruine bonen met wortels en appels

donderdag: doorgestampte Gelderse pot

vrijdag: pekelvlees en worst; in roomse gezinnen vis

zaterdag: erwten- of bonensoep

Berghse gerechten

Stamppot zoete appels.

Bronnen

oa: Cost en cleer in het Gasthuis (in: Gasthuis Sint-Gertrudis in 's-Heerenberg blz 160)


Sjabloon:Onderwerp