Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Lange, W.H.J. de

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De heer W.H.J (Wim) de Lange in Azewijn werd op 25 september 1940 geboren in Azewijn als zoon van Andries Wilhelmus (Andries) de Lange en Bernardina Johanna Ebbing. Wim is getrouwd met Mieke Koster. Samen hebben ze drie kinderen gekregen: Rob, Mark en Paul.

De heer De Lange is ruim veertig jaar actief betrokken bij de parochie in Azewijn. Door zijn kennis, kunde en rol als kartrekker zijn tal van projecten gerealiseerd, zoals restauratie van de kerktoren en de pastorie, het vergroten van het priesterkoor en het rolstoeltoegankelijk maken van de kerk. Vanaf 1988 tot 2000 was hij lid van het kerkbestuur, waarvan de laatste twee jaar als vicevoorzitter.

Hij is ook een aantal jaren secretaris geweest van de club "Senioren Azewijn". Naast de vele werkzaamheden voor de parochie heeft hij zich ook zeer verdienstelijk gemaakt als lid en bestuurslid va carnavalsvereniging De Vossenjagers. In 1967 was hij betrokken bij de oprichting en vanaf toen voorzitter tot 1988 en daarna president. Ook is hij vanaf 1953 lid en bestuurslid van Fanfare St. Joseph geweest. Behalve bij de fanfare Azewijn heeft hij ook al 25 jaar bij de Kapel Azem gespeeld, wat nu helaas is opgeheven.

Op donderdag 29 april 2010 werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.