Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Sportcomplex Montferland

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Sportcomplex Montferland in 's-Heerenberg is geopend op 8 juni 1975. Harmonie Crescendo verzorgde tijdens de opening een taptoe.

Het initiatief tot het sportcomplex kwam vanuit de bevolking verenigd in een actiecomité genaamd Stichting Stuwing.

In april 1965 is het buitenbad al in gebruik genomen. Eén der eerste badmeesters was de heer Kroeze. Het buitenbad bestond uit een apart 25-meter wedstrijdbad met twee duikplanken en een groot ondiep bad. Daarnaast was er nog het zogenaamd "pierebadje" voor peuters. Het geheel werd omzoomd door een ruime zonneweide. Opdrachtgever voor beide projecten was de gemeente Bergh.

In de beginjaren organiseerde het Jeugdcentrum Bergh ook popconcerten en sporttoernooien in de nieuwe sporthal. De bekende popgroepen Catapult en the Dizzy men's band gaven acte de présence. Ook is er een middenstandsbeurs gehouden.

Tegenwoordig worden er ook activiteiten georganiseerd in verband met bijvoorbeeld Carnaval. Met de kermis en het Mechteld ten Ham Weekend worden er woonwagens en transportwagens van kermisexploitanten geparkeerd. De hal wordt als kleedlokaal gebruikt tijdens de Montferland Run en de Henk Lubberding Classic-wielrennen.

Sinds ? wordt het sportcomplex geëxploiteerd door Sportijn.

Adres

Oude Doetinchemseweg 43
7041 DB
's-Heerenberg

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...