Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !
Riefpannekoek: verschil tussen versies
k (cat) |
|||
(3 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven) | |||
Regel 1: | Regel 1: | ||
'''RIEFKUUKSKES''' - aardappelpannekoek. | '''RIEFKUUKSKES''' - aardappelpannekoek. | ||
+ | Hierveur mo-j hebbe: 1 kilo [[eerpel|erpels]], 1 [[Tuut|tuute]]-ei, haveremout ('n hendjevol), pèper, zalt, botter of margarine, roggebrood. | ||
+ | De erpels [[rieven]]; ei, zalt, pèper en de haveremout d'r deurruure. Van 't beslag platte [[Kuukske|kuukskes]] make. In de koekepan de botter of de margarine heit laote wodde. (Niet té heit, anders bun de riefkuukskes bruun veur ze gaar bun.) De kuukskes aan be'je kante bruun bakke. Roggebrood smik d'r lekker bi-j en a-j wult, ku-j d'r ook nog stroop op doe-n. | ||
− | |||
− | |||
Eat ze! | Eat ze! | ||
− | + | [[Categorie:Berghse woorden R]] | |
− | + | [[Categorie:Gerechten]] | |
− | |||
− |
Huidige versie van 15 okt 2017 om 21:18
RIEFKUUKSKES - aardappelpannekoek.
Hierveur mo-j hebbe: 1 kilo erpels, 1 tuute-ei, haveremout ('n hendjevol), pèper, zalt, botter of margarine, roggebrood. De erpels rieven; ei, zalt, pèper en de haveremout d'r deurruure. Van 't beslag platte kuukskes make. In de koekepan de botter of de margarine heit laote wodde. (Niet té heit, anders bun de riefkuukskes bruun veur ze gaar bun.) De kuukskes aan be'je kante bruun bakke. Roggebrood smik d'r lekker bi-j en a-j wult, ku-j d'r ook nog stroop op doe-n.
Eat ze!