Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Riefpannekoek: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k
Regel 2: Regel 2:
  
  
Hierveur mo-j hebbe: 1 kilo erpels, 1 tuute-ei, haveremout ('n hendjevol), pèper, zalt, botter of margarine, roggebrood.
+
Hierveur mo-j hebbe: 1 kilo [[eerpel|erpels]], 1 [[Tuut|tuute]]-ei, haveremout ('n hendjevol), pèper, zalt, botter of margarine, roggebrood.
De erpels rieven; ei, zalt, pèper en de haveremout d'r deurruure. Van 't beslag platte kuukskes make. In de koekepan de botter of de margarine heit laote wodde. (Niet té heit, anders bun de riefkuukskes bruun veur ze gaar bun.) De kuukskes aan be'je kante bruun bakke. Roggebrood smik d'r lekker bi-j en a-j wult, ku-j d'r ook nog stroop op doe-n.
+
De erpels [[rieven]]; ei, zalt, pèper en de haveremout d'r deurruure. Van 't beslag platte [[Kuukske|kuukskes]] make. In de koekepan de botter of de margarine heit laote wodde. (Niet té heit, anders bun de riefkuukskes bruun veur ze gaar bun.) De kuukskes aan be'je kante bruun bakke. Roggebrood smik d'r lekker bi-j en a-j wult, ku-j d'r ook nog stroop op doe-n.
 
Eat ze!
 
Eat ze!
  
Regel 9: Regel 9:
 
Recept in [[Old Ni-js]]
 
Recept in [[Old Ni-js]]
  
{{Onderwerp|Berghse woorden|Folklore|Gerechten}}
+
{{Onderwerp|Berghse woorden|Folklore|Gerechten|Dialect}}

Versie van 11 aug 2009 om 11:52

RIEFKUUKSKES - aardappelpannekoek.


Hierveur mo-j hebbe: 1 kilo erpels, 1 tuute-ei, haveremout ('n hendjevol), pèper, zalt, botter of margarine, roggebrood. De erpels rieven; ei, zalt, pèper en de haveremout d'r deurruure. Van 't beslag platte kuukskes make. In de koekepan de botter of de margarine heit laote wodde. (Niet té heit, anders bun de riefkuukskes bruun veur ze gaar bun.) De kuukskes aan be'je kante bruun bakke. Roggebrood smik d'r lekker bi-j en a-j wult, ku-j d'r ook nog stroop op doe-n. Eat ze!

Bron

Recept in Old Ni-js

Sjabloon:Onderwerp