Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !
Hazenpad (horeca): verschil tussen versies
Regel 12: | Regel 12: | ||
Het restaurant draait prima en beschikt in 1989 over 35 restaurantplaatsen en 50 zitplaatsen voor trouwpartijen en andere feestelijkheden. In april 1998 dragen Jos, inmiddels bijna 65 jaar, en zijn vrouw Riet ’t Hazenpad over aan Marcel en Judith Beekman. Dit echtpaar heeft dan al goede naam gemaakt in de regio als de eigenaren van Café en partycentrum De Dèèl in Loerbeek. Samen met Richard Palsgraaf, de chef-kok van De Dèèl, nemen zij ’t Hazenpad flink onder handen en wordt er flink gemoderniseerd. Op 19 mei 1998 wordt de zaak heropend. Het openingsfeest wordt gevierd met het geven van een proeverij á raison van fl. 50,-- p.p. De gehele opbrengst van de proeverij, t.w. fl. 4.500, - wordt geschonken aan het goede doel, het Ronald McDonaldfonds. Een maand later nemen de directeur van het Ronald Mc.Donaldshuis en topchefkok Paul Fagel van het Arsenaal de cheque dankbaar in ontvangst. | Het restaurant draait prima en beschikt in 1989 over 35 restaurantplaatsen en 50 zitplaatsen voor trouwpartijen en andere feestelijkheden. In april 1998 dragen Jos, inmiddels bijna 65 jaar, en zijn vrouw Riet ’t Hazenpad over aan Marcel en Judith Beekman. Dit echtpaar heeft dan al goede naam gemaakt in de regio als de eigenaren van Café en partycentrum De Dèèl in Loerbeek. Samen met Richard Palsgraaf, de chef-kok van De Dèèl, nemen zij ’t Hazenpad flink onder handen en wordt er flink gemoderniseerd. Op 19 mei 1998 wordt de zaak heropend. Het openingsfeest wordt gevierd met het geven van een proeverij á raison van fl. 50,-- p.p. De gehele opbrengst van de proeverij, t.w. fl. 4.500, - wordt geschonken aan het goede doel, het Ronald McDonaldfonds. Een maand later nemen de directeur van het Ronald Mc.Donaldshuis en topchefkok Paul Fagel van het Arsenaal de cheque dankbaar in ontvangst. | ||
In 1999 wordt Richard lid van ‘Euro-toques’, een Europese koksgilde. Het gilde heeft zich ten doel gesteld, de smaak te bevorderen en te stimuleren en alleen maar kwalitatief goede producten te gebruiken in de keuken. Op 21 juni 1999 onthult burgemeester Appel van de gemeente Bergh bij het restaurant de Euro-toquesplaquette. Het is dan wel geen Michelinster, maar zeker een garantie voor de bezoeker dat er in de keuken uitsluitend gezonde en eerlijke producten worden gebruikt. | In 1999 wordt Richard lid van ‘Euro-toques’, een Europese koksgilde. Het gilde heeft zich ten doel gesteld, de smaak te bevorderen en te stimuleren en alleen maar kwalitatief goede producten te gebruiken in de keuken. Op 21 juni 1999 onthult burgemeester Appel van de gemeente Bergh bij het restaurant de Euro-toquesplaquette. Het is dan wel geen Michelinster, maar zeker een garantie voor de bezoeker dat er in de keuken uitsluitend gezonde en eerlijke producten worden gebruikt. | ||
− | Rond 2001 oriënteert men zich steeds meer op de Noord-italiaanse regionale keuken. Inspiratie wordt vooral gehaald uit de streken Veneto en Toscane. Een oude brochure laat zien dat er themabrunches (de lunchBOX), bruiloften, familiefeesten, themafeesten, jubileafeesten, brunches en presentaties te boeken zijn. Omdat de naam ’t Hazenpad niet meer bij deze nieuwe Italiaanse uitstraling van de zaak past, wordt besloten er een Italiaans tintje aan te geven en heet het restaurant vanaf 18 januari 2003 MEZZO. (Mezzo betekent half of middel: de combinatie van half Nederlands en half Italiaans). (Pagina Mezzo volgt binnenkort) | + | Rond 2001 oriënteert men zich steeds meer op de Noord-italiaanse regionale keuken. Inspiratie wordt vooral gehaald uit de streken Veneto en Toscane. Een oude brochure laat zien dat er themabrunches (de lunchBOX), bruiloften, familiefeesten, themafeesten, jubileafeesten, brunches en presentaties te boeken zijn. Omdat de naam ’t Hazenpad niet meer bij deze nieuwe Italiaanse uitstraling van de zaak past, wordt besloten er een Italiaans tintje aan te geven en heet het restaurant vanaf 18 januari 2003 MEZZO. (Mezzo betekent half of middel: de combinatie van half Nederlands en half Italiaans). (Pagina Mezzo volgt binnenkort) [[Bestand:1958 Arnhw11 Hazenpad Kaal (2).jpg|250px|thumb|Restaurant 't Hazenpad]] |
Versie van 24 sep 2022 om 10:50
't Hazenpad was de naam van het horecabedrijf van de familie Kaal aan de Arnhemseweg 11 in Beek. Een naamsverklaring staat bij de snelweg A12.
In april 2010 kwam er een nieuwe eigenaar en werd de naam veranderd: Restaurant De Provence.
HISTORIE HOTEL CAFÉ RESTAURANT ’T HAZENPAD
’t Hazenpad is een Hotel Café Restaurant, gelegen aan de Arnhemseweg 11 in Beek. Theet Kaal uit Beek was vanaf 1938 beheerder van uitspanning ’t Peeske. Met deze horeca-ervaringen rijk was een eigen bedrijf een logisch gevolg. In 1958 bouwde hij op een weilandkavel aan de Arnhemseweg 11 zijn eigen restaurant, ’t Hazenpad. De naam is ontleend aan het door de Duitsers in WOII aangelegde laatste stukje tracé op Nederlands grondgebied tussen Babberich en Beek van wat destijds werd genoemd de E36, nu de A12 geheten. De Duitsers zouden er belang bij hebben gehad om snel weg te kunnen komen; ‘het hazenpad te kiezen’, zo werd de naam verklaard. In 1966 doet vader Theo Kaal het bedrijf over aan zijn zoon Jos en schoondochter Riet. In de daaropvolgende jaren, met name in 1968 en 1973 volgen er flinke verbouwingen. Ook in 1989 wordt het hele interieur flink opgefrist. Dochter Peggy draagt regelmatig een steentje bij in het drukke horecaleven. Zoon Dennis bezoekt de hotelvakschool en neemt later het beheer over van Jos’ inmiddels tweede restaurant ’t Raedthuys in Duiven. Eind jaren 70 is er in ’t Hazenpad een actieve schaakvereniging voor de dorpsbewoners, die de naam ‘schaakclub ’t Hazenpad’ draagt.
Het restaurant draait prima en beschikt in 1989 over 35 restaurantplaatsen en 50 zitplaatsen voor trouwpartijen en andere feestelijkheden. In april 1998 dragen Jos, inmiddels bijna 65 jaar, en zijn vrouw Riet ’t Hazenpad over aan Marcel en Judith Beekman. Dit echtpaar heeft dan al goede naam gemaakt in de regio als de eigenaren van Café en partycentrum De Dèèl in Loerbeek. Samen met Richard Palsgraaf, de chef-kok van De Dèèl, nemen zij ’t Hazenpad flink onder handen en wordt er flink gemoderniseerd. Op 19 mei 1998 wordt de zaak heropend. Het openingsfeest wordt gevierd met het geven van een proeverij á raison van fl. 50,-- p.p. De gehele opbrengst van de proeverij, t.w. fl. 4.500, - wordt geschonken aan het goede doel, het Ronald McDonaldfonds. Een maand later nemen de directeur van het Ronald Mc.Donaldshuis en topchefkok Paul Fagel van het Arsenaal de cheque dankbaar in ontvangst. In 1999 wordt Richard lid van ‘Euro-toques’, een Europese koksgilde. Het gilde heeft zich ten doel gesteld, de smaak te bevorderen en te stimuleren en alleen maar kwalitatief goede producten te gebruiken in de keuken. Op 21 juni 1999 onthult burgemeester Appel van de gemeente Bergh bij het restaurant de Euro-toquesplaquette. Het is dan wel geen Michelinster, maar zeker een garantie voor de bezoeker dat er in de keuken uitsluitend gezonde en eerlijke producten worden gebruikt.
Rond 2001 oriënteert men zich steeds meer op de Noord-italiaanse regionale keuken. Inspiratie wordt vooral gehaald uit de streken Veneto en Toscane. Een oude brochure laat zien dat er themabrunches (de lunchBOX), bruiloften, familiefeesten, themafeesten, jubileafeesten, brunches en presentaties te boeken zijn. Omdat de naam ’t Hazenpad niet meer bij deze nieuwe Italiaanse uitstraling van de zaak past, wordt besloten er een Italiaans tintje aan te geven en heet het restaurant vanaf 18 januari 2003 MEZZO. (Mezzo betekent half of middel: de combinatie van half Nederlands en half Italiaans). (Pagina Mezzo volgt binnenkort)