Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Berghapedia:Algemeen voorbehoud

Uit Berghapedia
Versie door GertWillem (overleg | bijdragen) op 1 jan 2008 om 15:58
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Er is geen garantie aangaande de juistheid van de artikelen

Deze internet-encyclopedie wordt uiteindelijk geschreven door het publiek. Hoewel vrijwel iedereen die deelneemt ernstig probeert correcte informatie te verstrekken kan er wat dat betreft geen garantie gegeven worden. Iedereen die zichzelf kennelijk deskundig acht, mag wijzigingen in de tekst aanbrengen. Wel zal een duidelijke fout in het algemeen andere deelnemers betrekkelijk snel opvallen en worden gecorrigeerd. Zoals de ervaring van de deelnemers leert, is de tendens dat artikelen steeds uitgebreider en juister worden; incidenteel zal een terugval kunnen voorkomen.

Het is dan ook verstandig om naast deze encyclopedie ook andere naslagwerken of specialistische boeken te raadplegen. Weest u verder alert op informatie die mogelijk door goedbedoelende fans geschreven is.

Ziet u een onjuistheid?

Als u meent een fout te bespeuren, staat het u vrij die - als u zeker bent - zelf meteen te verbeteren, of -als u niet zover wilt gaan- een opmerking hierover te maken op de overlegpagina die bij iedere pagina hoort. We willen u ook van harte aanmoedigen dit te doen.

Aansprakelijkheid

De vrijwilligers die deze encyclopedie schrijven (en dat is het publiek, dus ook uzelf) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de juistheid van de gegeven informatie. Ze kunnen zelfs niet garanderen dat de auteurs zorgvuldigheid hebben betracht bij het formuleren van de artikelen. Gebruik van de informatie is geheel vrij, maar wel voor eigen risico.

Er zijn gebruikers (moderators genaamd) die extra mogelijkheden op technisch niveau hebben op deze website. Zoals het verwijderen van pagina's, beveiligen van pagina's en het ontnemen van schrijfrechten aan gebruikers. Dit zijn mogelijkheden die gewone gebruikers niet hebben. Deze groep van vrijwilligers zijn niet de webmasters maar eerder de concierges van Berghapedia. Het is een uitvoerende functie.

Als er volgens u een probleem is, neem dan eerst informeel contact op met de Heemkundekring Bergh om het probleem kenbaar te maken en te zoeken naar een oplossing.

Auteursrecht teksten

Al het tekstuele materiaal op Berghapedia valt onder de GNU Vrije Documentatie Licentie. Indien u een stuk ziet dat is overgenomen van elders, zonder toestemming van de auteursrechthebbende, meld het dan of verander de tekst zelf.

Auteursrecht afbeeldingen, audio, video en andere media

Voor de afbeeldingen, audio, video en andere media op Berghapedia geldt dat deze niet allemaal vallen onder de GNU Vrije Documentatie Licentie. Er kan dus sprake zijn van beperkingen op het gebruik. De gebruiker van Berghapedia is zelf verantwoordelijk om hierop te letten.

Veiligheid van de informatie

Berghapedia maakt geen enkele garantie voor de veiligheid van zijn systemen en de informatie die u geeft. Deze informatie is beschikbaar voor een ieder die toegang tot de servers heeft, net zoals dat voor iedere andere website ook geldt.

GNU-licentie voor vrije documentatie

De informatie in Berghapedia wordt onder GNU-licentie voor vrije documentatie of GFDL gepubliceerd. De GNU-licentie voor vrije documentatie (GFDL) is een licentie die gebruikt wordt om tekstmateriaal onder bepaalde voorwaarden vrij verspreidbaar te maken. De GFDL is in de eerste plaats geformuleerd voor de documentatie van vrij verspreidbare computerprogramma's onder de GNU General Public License in het GNU-project. Ook voor andere documenten kan de GFDL worden toegepast.

Verplichtingen bij het gebruik van de GFDL

  • Licentie GFDL. Het document moet weer onder de GFDL worden vrijgegeven (ook al is de tekst daarvan gewijzigd).
  • Auteursvermelding. In iedere al dan niet gewijzigde versie van het document moeten minimaal vijf auteurs van voorgaande versie(s) worden vermeld (alle auteurs als er minder dan vijf zijn), plus degene die de laatste wijziging heeft aangebracht. Zie ook Bronvermelding hieronder!
  • Licentietekst. Een letterlijke kopie van de gebruikte licentietekst moet met het document worden meegeleverd.
  • Invariante secties. In de uiteindelijke gebruikte licentietekst voor het document kan onder bepaalde voorwaarden een lijst van invariante secties worden opgenomen die na het maken van een kopie niet veranderd mag worden.
  • Werkingsduur. Op een eenmaal onder GFDL vrijgegeven document (of deel daarvan) en alle gewijzigde versies daarvan blijft de GFDL van kracht totdat het auteursrecht verloopt (In Nederland, België en veel andere landen 70 jaar na de dood van alle hoofdauteurs).

Toegestaan gebruik

Bij een document dat onder de GFDL wordt vrijgegeven mag iedereen de tekst van het document:

  • kopiëren,
  • veranderen,
  • verkopen.

Wel dienen bij nieuw of gewijzigd gebruik de voorwaarden en verplichtingen zoals binnen de GFDL zijn beschreven te worden nageleefd. Bij het gebruik van onder GFDL uitgegeven documenten in een ander document (een (document)aggregaat) zal in het algemeen het resulterende nieuwe document onder GFDL moeten vallen.

Bronvermelding

Daarnaast moet bij elke publicatie de bron, zijnde Berghapedia, worden vermeld met de volgende volzin:
Met dank aan Heemkundekring Bergh (www.berghapedia.nl).