Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Burgemeester Van Breemenweg

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De Burgemeester Van Breemenweg is het zuidelijkste segment van de N316 tussen de Ir. B. Kersjesweg en de Elsepasweg (provinciale weg N827). De weg werd geopenend op 31 juli 2020 en is vernoemd naar G.C.H. van Breemen, burgemeester van de gemeente Bergh van 1965 tot 1982.

De weg werd al in 1975 voor het eerst gepland en stond sinds het gereedkomen van de Ir. B. Kersjesweg in 2005 bekend als de ontbrekende schakel. De doorgaande route liep toen van de Ir. B. Kersjesweg via N335, de Drieheuvelenweg en de Immenhorst naar de Elsepasweg en Duitsland.

Met het gereedkomen van de Burgemeester van Breemenweg is het hele traject van de N316, die in Vorden begint, voltooid. De bebouwde kom van 's-Heerenberg is hiermee ontlast en de Drieheuvelenweg en de Immenhorst hebben hun status van provinciale weg verloren.

De Burgemeester van Breemenweg loopt parallel aan de al veel langer bestaande Borgstraat. In de voorbereidende fase van de aanleg heeft de Archeologiegroep van de Heemkundekring hier op verzoek van de overheid archeologisch onderzoek gedaan.

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...