Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Ebbing, Gerhardus Theodorus

Uit Berghapedia
(Doorverwezen vanaf Ebbing, Gerhardus,Theodorus)
Ga naar: navigatie, zoeken
Gerrit Ebbing

Gerhardus Theodorus Ebbing (Gerrit) werd op 21 december 1913 geboren in 's-Heerenberg als zoon van Johannes Hendrikus Ebbing en Willemina Daals. Na zijn huwelijk met Bertha Wilhelmina Giezenaar was zijn adres Molenpoortstraat 5.

Samen met de heer J. Angenent richtte hij in 1946 de Aneb-Kinderwagenfabriek, gevestigd in Lengel. Op zaterdag 8 januari 1966 brandde zijn fabriek af. Vier maanden later begon de bouw van een nieuwe fabriek op het industrieterrein in 's-Heerenberg, maar de voltooiing heeft hij niet meer kunnen meemaken. Op 25 juni 1966 overleed hij aan een hartaanval, 52 jaar oud.

Als raadslid van de gemeente Bergh heeft hij zich ingezet voor de aanleg van het zwembad, dat in 1965 in gebruik werd genomen (nu onderdeel van het Sportcomplex Montferland). Met een eigen gemeentelijst behaalde hij twee raadszetels.

Ebbing was 21 jaar bestuurslid van de sportcentrale MvR, afdeling voetbal, waarvan elf jaar als voorzitter. Verder was hij lid van de carnavalsvereniging D' Olde Waskupen, en de toneelverenigingen Bergh Opwaerts en Dr. Alphons Ariëns. Hij was collectant in de St. Pancratiuskerk en zat in het comité voor het priesterfeest van deken Th. van Dijk.

Bron o.a.