Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Fietsroutenetwerk

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Fietsroutenetwerk-bord.jpg

Het Recreatieschap Achterhoek-Liemers en het Achterhoeks Bureau voor Toerisme werken hard aan het nieuwe fietsroutenetwerk in de Achterhoek en Liemers. Met dit netwerk zijn vanaf april 2009 eindeloos veel fietsroutes te maken langs ruim 300 zogenaamde knooppunten. Het fietsroutenetwerk in Oost-Gelderland gaat bijna 1.500 kilometer tellen en sluit aan op de netwerken van de regio’s rondom Oost-Gelderland. Met het fietsroutenetwerk fietst u heel eenvoudig routes vanaf 10 kilometer. Uitbreiding is mogelijk tot elke gewenste afstand! Op dit moment worden de routebordjes en informatiepanelen geplaatst.

Hoe werkt het fietsroutenetwerk? Met het fietsroutenetwerk kunt zelf fietsroutes samenstellen, afhankelijk van uw wensen. U bepaalt het startpunt, het aantal kilometers dat u wilt fietsen en de omgeving die u het meest aanspreekt.
Het fietsroutenetwerk is gebaseerd op fietsroutetracés die door middel van knooppunten aan elkaar zijn verbonden. Ieder knooppunt heeft een eigen nummer. Op ieder knooppunt staat een informatiepaneel met een plattegrond van de omgeving. Alle fietsroutetracés en knooppunten zijn daarop aangegeven. Bij ieder tracé staat de afstand tot het volgende knooppunt. Bordjes langs de weg wijzen u in twee richtingen naar het eerstvolgende knooppunt.

Voor Bergh zijn de regio's 15, 16 en 21 van toepassing als men deze thuis wil voorbereiden via onderstaande externe link.

Opstapplaatsen in Bergh zijn

Externe link