Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Lukassen, Antonius Wilhelmus Hendrikus

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Toon Lukassen werd geboren te Lengel op 26 oktober 1909 als zoon van Gerhardus Lukassen en Aleida Theodora de West. Hij was getrouwd met Johanna Willemina Gregoor, geboren op 6 november 1910 te Etten.

Het gezin woonde op de oude boterfabriek in Azewijn en is in 1952 naar de Canada geëmigreerd. De bestemming was Montreal in de provincie Québec, of een plaats daar in de buurt, aangezien de kinderen daar getrouwd zijn.

Ook in Canada volgt de katholieke geestelijkheid het gebruik om huwelijksvoltrekkingen door te geven aan de parochie waar de echtelieden gedoopt zijn. Aldus staat er in het doopboek van de kerk in Azewijn genoteerd dat de oudste zoon Gert (Gerardus Johannes Josephus Maria), geboren op 1 maart 1944, op 11 september 1971 in Verdun is getrouwd met Maureen Ann O'Brien. Verdun is een voorstad Montreal.

Dochter Maria Aleida Gerharda, geboren op 5 maart 1946, trouwde op 1 juli 1967 in Huntingdon met Richard Miller. Huntingdon ligt ten zuidwesten van Montreal, niet ver van de grens met de Verenigde Staten.

De tweede zoon, Johannes Everhardus Maria, geboren op 30 januari 1949, trouwde op 6 augustus 1977 eveneens in Huntingdon met Nancy Jane Hamilton.

Het vierde kind, Lucia Jacinta Francesca, kreeg op 7 juli 1950 meteen na de geboorte een nooddoop van vroedvrouw Like Wolswijk, maar het overleed nog dezelfde dag.

Bronnen