Bijdragen aan Berghapedia? Kijk hier voor Hulp bij aanmelden

Nuy

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Nuy's matrassenfabriek was gevestigd in voormalig Hotel Welvant aan de Oudste Poortstraat te 's-Heerenberg. Binnen een half jaar, eind 1953 begin 1954, ontstond er tweemaal een felle brand in het pand.

Later vestigde Wim Nuy zich in een voor die tijd grote meubelfabriek en meubelshowroom aan de Lengelseweg te 's-Heerenberg. Het gebouw werd getypeerd door vier à vijf grote bogen.

In de jaren zestig werkten daar zo'n zestig personen aan het maken van matrassen en stalen meubelen. In november 1961 is een uit Amerika afkomstige machine geplaatst voor het maken van spiraalmatrassen. Hierdoor werd de productie verhoogd, gelijk aan het extra inzetten van acht mensen.

Begin jaren zeventig brandde het pand van Nuy weer geheel af. Tot 2014 is op deze plek Van Dillen Meubelen gevestigd. Het bedrijf van Nuy verhuisde na de laatste brand naar een manege net buiten Lengel, richting Azewijn.

Wim Arendsen kocht in 1978 de gronden van Nuy om er een garagebedrijf te beginnen, Automobielbedrijf Wim Arendsen. Het stuk grond waar later v Dillen meubelen zat heeft hij verkocht aan Joop Timmermans, die er toen De Bedstee is begonnen.

Gallerij


Vrijdag, maart 1954 brand Nuy aan de Oudste Poortstraat, naast het huis van de familie B. Sak.
Archief Benny Schuurman
Klik voor een vergroting.
Vrijdag, maart 1954 brand Nuy aan de Oudste Poortstraat.
Archief Benny Schuurman
FB IMG 1492800051886.jpg
Nuy aan de Lengelseweg (voor de brand) gezien vanaf de Bloemenbuurt
Kopie van Brandweer 's-Heerenberg Joep Joling 9a Nuy.jpg
Kopie van Brandweer 's-Heerenberg Joep Joling 9 Nuy.jpg


Bron o.a.