Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Braamtse Molenkoek: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k (cat)
 
(Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Sinds maart [[2004]] kan [[Didam]], net als [[Braamt]] en omgeving eindelijk genieten van de '''Braamtse Molenkoek'''. <br/>
+
[[Bestand:braamtse-molenkoek.jpg|right]]
Omdat het [[toerisme]] in en rond Braamt de laatste jaren flink is toegenomen kwamen er bij kruidenier Jan Peeters steeds meer vragen naar een streekproduct. Al begin [[2003]] hebben Jan Peeters en [[Bakker Berntsen|Kampioensbakker Paul Berntsen]] de hoofden eens bij elkaar gestoken en besloten om een ''Braamtse Molenkoek'' te gaan vervaardigen. Het heeft meer dan een jaar geduurd. Steeds maar weer opnieuw proefbakken en testen en steeds opnieuw waren de initiatiefnemers niet tevreden. Het jaar 2004 was nog jong, toen beide heren tegen elkaar konden zeggen dat ze een specifiek product hadden gemaakt. In de Koek zijn Braamtse kruiden verwerkt, die voor deze koek speciaal zijn gemalen op de [[Koendersmolen|Braamtse molen]]. De koek is een ware traktatie geworden. Vakantiegangers, die de koek mee naar huis nemen voor de buurvrouw die de post uit de bus heeft gehaald en de bloemen water heeft gegeven, brengen iets origineels mee. Natuurlijk hoeft u geen toerist te zijn. Ook de inwoners van Braamt kunnen er van genieten en hun koek met trots aan de visite presenteren.
+
Sinds maart [[2004]] kan [[Didam]], net als [[Braamt]] en omgeving, eindelijk genieten van de '''Braamtse Molenkoek'''.
  
{{Onderwerp|Gerechten|Braamt|Toerisme}}
+
Omdat het [[toerisme]] in en rond Braamt de laatste jaren flink is toegenomen kwamen er bij kruidenier Jan Peeters steeds meer vragen naar een streekproduct. Al begin [[2003]] hebben Jan Peeters en [[Bakker Berntsen|Kampioensbakker Paul Berntsen]] de hoofden eens bij elkaar gestoken en besloten om een Braamtse Molenkoek te gaan vervaardigen. Het heeft meer dan een jaar geduurd. Steeds maar weer opnieuw proefbakken en testen en steeds opnieuw waren de initiatiefnemers niet tevreden. Het jaar [[2004]] was nog jong, toen beide heren tegen elkaar konden zeggen dat ze een specifiek product hadden gemaakt. In de Koek zijn Braamtse kruiden verwerkt, die voor deze koek speciaal zijn gemalen op de [[Koendersmolen|Braamtse molen]]. De koek is een ware traktatie geworden. Vakantiegangers, die de koek mee naar huis nemen voor de buurvrouw die de post uit de bus heeft gehaald en de bloemen water heeft gegeven, brengen iets origineels mee. Natuurlijk hoeft u geen toerist te zijn. Ook de inwoners van Braamt kunnen er van genieten en hun koek met trots aan de visite presenteren.
 +
 
 +
[[Categorie:Gerechten]] [[Categorie:Toerisme]] [[Categorie:Braamt]]

Huidige versie van 17 nov 2016 om 05:46

Braamtse-molenkoek.jpg

Sinds maart 2004 kan Didam, net als Braamt en omgeving, eindelijk genieten van de Braamtse Molenkoek.

Omdat het toerisme in en rond Braamt de laatste jaren flink is toegenomen kwamen er bij kruidenier Jan Peeters steeds meer vragen naar een streekproduct. Al begin 2003 hebben Jan Peeters en Kampioensbakker Paul Berntsen de hoofden eens bij elkaar gestoken en besloten om een Braamtse Molenkoek te gaan vervaardigen. Het heeft meer dan een jaar geduurd. Steeds maar weer opnieuw proefbakken en testen en steeds opnieuw waren de initiatiefnemers niet tevreden. Het jaar 2004 was nog jong, toen beide heren tegen elkaar konden zeggen dat ze een specifiek product hadden gemaakt. In de Koek zijn Braamtse kruiden verwerkt, die voor deze koek speciaal zijn gemalen op de Braamtse molen. De koek is een ware traktatie geworden. Vakantiegangers, die de koek mee naar huis nemen voor de buurvrouw die de post uit de bus heeft gehaald en de bloemen water heeft gegeven, brengen iets origineels mee. Natuurlijk hoeft u geen toerist te zijn. Ook de inwoners van Braamt kunnen er van genieten en hun koek met trots aan de visite presenteren.