Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Kilder Zeddamseweg 8: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k (gemeentelijk monument, foto)
k (interne links)
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 5: Regel 5:
 
* [[Sophie Rosa]] vanaf november [[2007]]
 
* [[Sophie Rosa]] vanaf november [[2007]]
  
Het pand staat sinds 8 juni [[2002]] ls [[Boerderijen|"woonhuis voormalige boerderij"]] op de [[Monumentenlijst|gemeentelijke monumentenlijst]] vermeld:<br/>
+
Het pand staat sinds 8 juni [[2002]] onder nummer 78 als [[Boerderijen|"woonhuis voormalige boerderij"]] op de [[Monumentenlijst|gemeentelijke monumentenlijst]] vermeld:<br/>
::"Deze boerderij heeft een T-vormige plattegrond. Het grote, dwarsgeplaatste voorhuis heeft twee bouwlagen onder een schilddak."<br/>
+
::"Deze boerderij heeft een T-vormige plattegrond. Het grote, dwarsgeplaatste voorhuis heeft twee bouwlagen onder een [[Dakvorm|schilddak]]."<br/>
::De gevels zijn opgetrokken in baksteen. Er zijn horizontale gepleisterde banden aangebracht. Deze zijn niet meer zichtbaar doordat de boerderij geheel wit is geschilderd. De gevels worden gedecoreerd door sierankers.
+
::De [[gevel]]s zijn opgetrokken in baksteen. Er zijn horizontale gepleisterde banden aangebracht. Deze zijn niet meer zichtbaar doordat de boerderij geheel wit is geschilderd. De gevels worden gedecoreerd door sierankers.
  
 
In [[1980]] is de boerderij gerestaureerd door de familie Horsting-Giesen ([[Ons Familieboek]] G.10.5.4.3) van de [[Rembrandtmolen]]. "Hierbij is zorgvuldig omgegaan met de monumentale waarde van het pand."
 
In [[1980]] is de boerderij gerestaureerd door de familie Horsting-Giesen ([[Ons Familieboek]] G.10.5.4.3) van de [[Rembrandtmolen]]. "Hierbij is zorgvuldig omgegaan met de monumentale waarde van het pand."

Huidige versie van 21 aug 2020 om 15:20

Kilder-zeddamseweg-185368.jpg

Adres: Kilder, Zeddamseweg, huisnummer 8

Het pand staat sinds 8 juni 2002 onder nummer 78 als "woonhuis voormalige boerderij" op de gemeentelijke monumentenlijst vermeld:

"Deze boerderij heeft een T-vormige plattegrond. Het grote, dwarsgeplaatste voorhuis heeft twee bouwlagen onder een schilddak."
De gevels zijn opgetrokken in baksteen. Er zijn horizontale gepleisterde banden aangebracht. Deze zijn niet meer zichtbaar doordat de boerderij geheel wit is geschilderd. De gevels worden gedecoreerd door sierankers.

In 1980 is de boerderij gerestaureerd door de familie Horsting-Giesen (Ons Familieboek G.10.5.4.3) van de Rembrandtmolen. "Hierbij is zorgvuldig omgegaan met de monumentale waarde van het pand."

Bronnen

  • Info-folder redengevende omschrijvingen Gemeentelijke monumentenlijst gemeente Bergh
  • Ons Familieboek