Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Anna Maria Elisabeth van den Bergh

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Anna Maria Elisabeth van den Bergh was de buitenechtelijke dochter van Hendrik van den Bergh en een onbekende vrouw. Zij kwam in of omstreeks 1600 ter wereld, maar haar precieze geboortedatum is niet bekend. Kort voor of na haar werd haar broer (of halfbroer) Herman Frederik geboren. Haar vader Hendrik heeft de identiteit van deze onbekende vrouw (of vrouwen) nooit willen onthullen. Meer rond de speculaties over wie haar ouders waren is te lezen op de pagina van gravin Anna.

De naam Anna kwam in het geslacht Van den Bergh vaker voor. Klik hier voor een overzicht.

Zij trouwde op 11 november 1626 met Bernhard Albrecht van Limburg Stirum. Haar man werd op 29 augustus 1597 geboren op kasteel de Wildenborch in Vorden als zoon van Joost van Limburg Stirum en Maria van Holstein-Schauenburg. Van haar zijn drie dochters bekend:

  • Agnes Catharina, geboren omstreeks 1629
  • Juliana Petronella, geboren omstreeks 1632
  • Maria Bernhardine, geboren omstreeks 1637

Haar man overleed in Keulen op 9 okt 1637, veertig jaar oud. In 1638 overleed haar vader, van wie zij de heerlijkheid Well erfde. Zij hertrouwde in 1643 Johan von Mirbach zu Ticheln, maar uit dit tweede huwelijk zijn geen kinderen bekend. Zij overleed op 23 maart 1653. De heerlijkheid Well verviel toen aan de familie van haar eerste man.

Toen haar broer Herman Frederik in 1669 overleed, erfden haar kinderen van hun oom de heerlijkheid Stevensweert. Die verkochten zij in 1719.

Bronnen