Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Bij Kobus

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
BijKobusZeddam.jpg
11van renner zeddam.info (Medium).jpg

Het pand van Bij Kobus bestaat al een aantal jaren, ooit was het een chauffeurscafé, nadat het door een brand verwoest is geweest heeft het een aantal jaren leeggestaan.

Hier, in voormalig Vinkwijk, is de grootvader van Ries Renner in 1912 met de 'verkoop van alcoholhoudende, andere dan sterke drank' in de voorkamer rechts begonnen. In Old Ni-js nr. 53 van de Heemkundekring somt Ries enkele beroepen van zijn grootvader Reinhold Friedrich Wilhelm op:

  • schoenmaker,
  • barbier,
  • winkelier,
  • kastelein en
  • smokkelaar

Dit laatste zal waarschijnlijk niet officieel als beroep geregistreerd staan.

In de tijd van Renner werd het hotel-café Nooit gedacht genoemd. Een jongere naam is Het Karrewiel. Biljartclub Piet van de Pol speelde er haar thuiswedstrijden. Piet van de Pol was een bekend Nederlands biljarter; niet te verwarren met met Piet van de Tol. De Rotterdamse biljarter Piet van de Pol was erelid van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond en erelid van diverse biljartverenigingen, waaronder de naar hem genoemde Biljartvereniging 'Piet van de Pol' in Zeddam. De in 1996 overleden kaderspecialist was reuze trots op die vernoeming.


Sinds 1 januari 2004 heeft Hans Leusden het pand overgenomen. In de jaren daarna heeft hij het uitgebouwd tot een à la Carte restaurant.

In het adresboek 1935 staat in de rubriek cafe's: Renner, R.F.W., Vinkwijk-Zeddam, telefoon (Zeddam) 8.

Adres

Kilderseweg 18
7038 EH
Zeddam
Telefoon: 0314-652877

Kaart

Bezig met het laden van de kaart...

Externe Links