Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Hotel Boszicht Beek

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Hotel-pension BOSZICHT in Beek

Hotel-pension Boszicht stond/staat aan de Sint Jansgildestraat 71 te Beek. Het werd in het begin van de 20e eeuw gebouwd door en namens Joseph Th. Huethorst, geboren te Dinxperlo op 29 maart 1885 en in 1923 gehuwd met Johanne Geertrude Hesse, geboren op 26 februari 1896.

In 1936 werd het door brand verwoeste gedeelte hersteld en werd er een opbouw van een verdieping aangebracht. Joseph Huethorst was naast kastelein ook huisschilder van beroep. In de jaren 40 stond bij het hotel eveneens een benzinepomp voor brommers. In de maand juni werd er elk jaar voor het hotel een rustaltaar geplaatst voor de jaarlijkse sacramentsprocessie vanuit de Beekse kerk.

Na vertrek van de familie Huethorst heeft ook nog een geringe tijd de familie Wiekens dit hotel beheerd.

In de jaren 50 werd het hotel overgenomen door Guus en Lida Lueb. Zij voegden aan het hotel een cafetaria met automatiek toe. Je kon hier nog lekker een kroketje uit de muur trekken.

In 1967 werd naast het hotel de midgetgolfbaan van de Midget Golf Club Boszicht aangelegd.

Mevrouw Lueb was als hobby bezig met het fotograferen en filmen van allerlei gebeurtenissen in Beek en Loerbeek. Men noemde haar het cameravrouwtje van Beek. Tot 1990 bleef dit echtpaar actief op dit pand en daarna werd het overgenomen door café TEVEEL en later De Steenbok.

Joseph en Johanna Huethorst
Cameravrouw Lueb
Midgetgolfbaan Boszicht