Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Majoor, Cornelis Antonius Joseph

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Cornelis Antonius Joseph (Kok) Majoor (1927-2007) kwam in 1952 naar Kilder om les te geven aan de lagere school. Hij overleed op 7 juni 2007. Hij werd begraven op het kerkhof in Kilder.

In Dagblad De Gelderlander, editie Achterhoek van maandag 11 juni 2007 stond een necrologie door Dolf Schellekens:

Op 80-jarige leeftijd overleed donderdag Kok Majoor. Hij was ruim vijftig jaar actief binnen voetbalclub Kilder.
Nadat de in Hilversum geboren Kok Majoor in 1952 naar Kilder komt om les te geven op de lagere school voetbalt hij heel even bij Gendringen maar al snel stapte hij, mede omdatzijn vrouw Dinie actief is bij Kilder, over naar de dorpsclub. Daar is hij vijf jaar actief als voetballer en bekleedt hij 37 jaar lang verschillende bestuursfuncties.
Majoor is secretaris, penningmeester en van 1971 tot 1985 voorzitter van de club. Het bestuur vergadert vaak bij hem thuis en ook buiten de bestuurstafel is Majoor actief.
Zo is zijn schuur opberghok, zorgt hij dat de ballen altijd goed hard opgepompt en ingevet zijn en is hij jeugdleider. Majoor verzorgt ook het jubileumboek van Kilder, als de club 75 jaar bestaat. (Aanwezig in bibliotheek Heemkundekring)
Ondanks zijn grote inzet voor Kilder voelt Majoor zich niet meteen thuis in de Achterhoek. 'In eerste instantie wilde ik hier niet begraven worden, zo stil was het hier. Maar ik woon al zo lang hier. Iedereen kent iedereen. Via het onderwijs heb ik ook wel veel kennissen opgedaan', zegt hij in 1995 in Sportcafé Lokaal.
Majoor, die later als leraar op het MBO in Doetinchem aan de slag gaat, is ook buiten de voetbalclub actief. Zo is hij lange tijd correspondent van De Gelderlander, gemeenteraadslid voor de plaatselijke lijst en zit hij in de parochieraad en in de Belangengroep Kilder, waarvan hij mede-oprichter is. Ook is hij voorzitter van de Sportraad Kilder en regiovertegenwoordiger bij de KNVB. Majoor krijgt van de nationale voetbalbond de gouden KNVB-speld en wordt in 1997 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De laatste jaren ging het al minder met de gezondheid van Majoor. "Hij kwam nog wel naar de wedstrijden en ledenvergaderingen, maar veel meer kon hij tot zijn spijt niet meer doen", zegt Theo Fielt, bestuurslid bij Kilder.
Majoor overleed donderdag in ziekenhuis Slingeland te Doetinchem. Hij wordt woensdag gecremeerd in crematorium Slangenburg in Doetinchem.