Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Podcast: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
(tijdloos gemaakt)
Regel 1: Regel 1:
'''Podcasts''' is een service van de Heemkundekring: verhalen, interviews en andere mooie dingen waar men naar kan luisteren. De podcasts zijn allemaal verschillend van lengte. Soms een kort stukje, soms een wat langer over allerlei onderwerpen uit (de geschiedenis van) [[Bergh]]. Dus voor elk wat wils. In de [[Digitale nieuwsbrief|e-mail-nieuwsbrief]] van de Heemkundekring, waarop men zich gratis kunt abonneren, leest men elke maand de aankondiging van de volgende podcast/mp3. In de media wordt podcasting wel de nieuwe manier van radio luisteren genoemd.  
+
De [[Heemkundekring Bergh]] heeft van [[2006]] tot [[2012]] in totaal '''44 podcasts''' gemaakt: verhalen, interviews en andere mooie dingen waar men naar kan luisteren. De podcasts zijn allemaal verschillend van lengte. Soms een kort stukje, soms een wat langer over allerlei onderwerpen uit (de geschiedenis van) [[Bergh]]. Dus voor elk wat wils.
  
*16 oktober 2010 Diane Visser-Angenent heeft de museale activiteiten van Huis Bergh onder haar hoede. Maar ook voor de Heemkundekring is ze geen onbekende. Zij stond aan de wieg van onze vereniging en was van 1987 tot 1996 bestuurlid.
+
Op [http://www.heemkunde.nl/index2.html de website] van de Heemkundekring zijn alle podcasts te vinden door op "podcasts" te zoeken.
*26 juni 2010 Ursula Bouwmeister vertelt hoe zij en haar man Gerard, met grote inzet, hard werken, klantvriendelijkheid en kennis van natuur, historie en omgeving van Montferland, van [[camping Brockhausen]] een groot succes weten te maken.
 
*29 mei 2010 Op zaterdagavond 24 april j.l. hield de Heemkundekring Bergh een inloopavond met presentaties in café en zalencentrum de Gracht in 's-Heerenberg rond het thema 'Heemkunde? Wat is dat dan?'
 
*mei 2010 In het boekje 'Oorlog en bevrijding, Bennie' was Ben Borkes een van de 12 geïnterviewde personen uit de gemeente Bergh die de oorlog als kind hadden meegemaakt. Tienerjaren in oorlogstijd, een verloren jeugd, Ben Borkes vertelt er over.
 
*20 maart 2010 De podcast van maart 2010 is een muzikaal portret van dichter, zanger, liedjesmaker en verteller [[Gessel, André van|André van Gessel]] naar aanleiding van zijn tweede CD 'Terug naar de Blauwhorst'.
 
*20 februari 2010 In de podcast van februari 2010 brengen wij u een dubbelportret van twee bijzondere vrouwen. Bij elkaar opgeteld hebben zij 16 jaar lang leiding gegeven aan de Heemkundekring Bergh die onder hun bewind uitgroeide tot een vereniging met meer dan 1000 leden, de grootste vereniging van Montferland.
 
*24 december 2009 Kerstpodcast van 2009 met naast de kerst- en nieuwjaarswens van onze voorzitter kerstliederen gezongen door de Cantorij van de Protestantse gemeenten 's-Heerenberg-Zeddam, een mooie kerstgedachte van pater Johan Berndsen en een kerstverhaal verteld door John Thoben.
 
*14 november 2009 Lau Bisselink en Toon Hebing uit Zeddam vormen samen het komisch duo Fris van de Draod.
 
*12 september 2009 Vraaggesprek met Susân te Wildt over het terugbrengen van de gevel van hun pand aan de Oudste Poortstraat in de oude staat.
 
*17 juli 2009 Vraaggesprek met pastoor Rinke de Vreeze van Braamt die op donderdag 16 juli j.l. zijn 60-jarig priesterjubileum vierde.
 
*27 juni 2009 Vraaggesprek met André van den Bosch die op zaterdag 20 juni 2009 een koninklijke onderscheiding mocht ontvangen voor zijn grote verdienste voor ondermeer de Broederschap St. Antoniusgilde in 's-Heerenberg.
 
*16 mei 2009 Henk Harmsen en Toin de Ruiter gaan terug naar de bron. Ze hebben het over de bronnen in het Bergherbos die her en der uit de grond opborrelen.
 
*18 april 2009 Henk Harmsen en Toin de Ruiter vertellen over het oorlogsdagboek 'Bennie', dat in 1995 werd uitgegeven en op de basisscholen in Bergh werd verspreid. Verder een verhaal over de marechausseekazerne in 's-Heerenberg.
 
*13 februari 2009 Podcast met exclusief interview met Prins Bert II van d'Olde Waskupen uit 's-Heerenberg door Anton Welling. Maak kennis met een bijzonder 'mins achter de prins'. Bekijk unieke canavalsfoto's en lees over de ontstaansgeschiedenis van d'Olde Waskupen.
 
*30 januari 2009 John Thoben erelid Heemkundekring Bergh. Hij krijgt van voorzitter Jacqueline Wissink een oorkonde en een onderscheiding tijdens de jaarvergadering van de Heemkundekring op zaterdag 24 januari 2009.
 
*11 januari 2009 Interview met Anton Welling op OptimaalFM over Berghapedia.
 
*24 december 2008 Kerst- en Nieuwjaarswens van onze voorzitter Jacqueline Wissink, een kerstverhaal verteld door John Thoben, een kerstgedachte van dominee Gijzel en kerstliederen van het koor van de St. Pancratiuskerk in 's-Heerenberg. Foto's en meer informatie over deze podcast, de sprekers en het koor.
 
*november 2008 Henk Harmsen en Toin de Ruiter over november de 'slachtmaand', het begin van Burgers dierentuin in 's-Heerenberg en woorden en uitdrukkingen in het Emmeriks dialect.
 
*13 sept 2008 Toespraak van John Thoben t.g.v. de toekenning van de Montferland monumentenprijs 2008 (28,5 min.) Afbeeldingen van de verbouwing van het voormalige schoolhuis in Stokkum en een citaat uit de toespraak van John Thoben.
 
*juli 2008 Henk Harmsen en Toin de Ruiter over Huize de Steeg in Beek, de Planken Wames tussen Beek en Stokkum en over het Boekje Mechteld ten Ham, het ware verhaal over de 'heks van Bergh'.
 
*20 juni 2008 Tweede en laatste aflevering van 'Wandelingen in Beek in 1965' door John Thoben. Deze wandelingen waren de opmaat voor zijn bekende boekwerk (in 2 delen): 'Het Kerspel Beek in de Liemers (1999). John Thoben neemt ons mee naar o.a. het Peeske en de buurtschap Loerbeek.
 
*16 mei 2008 Eerste aflevering van 2 delen 'Wandelingen in Beek in 1965' door John Thoben. Deze wandelingen waren de opmaat voor zijn bekende boekwerk (in 2 delen): 'Het Kerspel Beek in de Liemers (1999)
 
*18 april 2008 In deze tweede aflevering van Henk Harmsen en Toin de Ruiter put Henk wederom uit zijn boek "Een trop Barghse weurd" en gaat het verder over 'den hof' ofwel de tuin.
 
*14 maart 2008 De onderwerpen die bij Henk Harmsen en Toin de Ruiter aan bod komen zijn onder andere het Barghse dialect en reportages en verhalen uit Bergh en Ommelanden.
 
*16 februari 2008 Wa'j in de Liemus kon belèève, verhalen van Theed Köpp verteld door Ed te Pas.
 
*21 december 2007 Kerst- en Nieuwjaarswens van onze voorzitter Jacqueline Wissink, een kerstgedachte van Pastoor Nollen uit Stokkum en kerstliederen van het koor For Joy uit Stokkum.
 
*16 september 2007 Twee verhalen over Jan Bulsink uit het jubileumboekje: 'De tied van kökkenstuul en cocosmatte', in 1988 uitgegeven bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Bulsink Woninginrichting BV. Verteld door Henk Bulsink.
 
*17 maart 2007 Verhaaltjes in het dialect, verteld door leden van de werkgroep Dialect van de Heemkundekring Bergh. De opnames zijn uit 1995. (Houdt er rekening mee dat de kwaliteit van de opnametechniek toendertijd minder was.)
 
*17 februari 2007 John Thoben doet een boekje open over aardstralen, wateraders en wichelroeden. Wat is er van waar en wat kun je naar het rijk der fabelen verwijzen? (totaal 16,5 min.)
 
*20 januari 2007 Edwin Zweers vertelt drie verhalen die wederom spelen in onze streek. Het spannende eerste verhaal, 'Jagers en prooien', is van zijn eigen hand en speelt in de oertijd. De twee andere verhalen zijn sages (totaal 13,5 min.)
 
*15 december 2006 Kerst- en Nieuwjaarswens van onze voorzitter Jacqueline Wissink, het kerstverhaal 'In de Lengelse kapel', verteld door Netje Berndzen-Kniest en kerstliederen van het koor Weerklank uit Zeddam. (Liedteksten, foto's en meer informatie bij de podcast)
 
*18 november 2006 Edwin Zweers woont in 's-Heerenberg, maar is een echte Stokkumer. Hij vertelt twee verhalen uit de streek: 1. Reisgeld, een verhaal van Eef Willemsen uit Didam, 2. De Witte Wieven van Montferland (sage) (15,5 min.)
 
*7 oktober 2006 Henry Welling vertelt over zijn afkomst, zijn geboortegrond, de liefde voor de streek, de veranderingen die hem verontrusten en de streektaal die hem aan het hart gaat. (16,5 min.)
 
*2 september 2006 Toespraak van John Thoben t.g.v. de toekenning van de Montferland monumentenprijs 2006 (14,5 min.) Afbeeldingen van de pastorie van de St. Mattheusparochie Azewijn bij de Montferland monumentenprijs en geluidsopnames van de Fanfare St, Josef uit Azewijn en diverse toespraken.
 
*17 augustus 2006 Het ware verhaal over Mechteld ten Ham (14,5 min.) Bij dit verhaal over Mechteld kunt u bijbehorende afbeeldingen bekijken.
 
*28 juli 2006 Het ontstaan van de naam Montferland (ongeveer 35 min.) Terwijl u luistert kunt u enkele afbeeldingen die bij het Montferlandverhaal horen bekijken.
 
  
 
{{Onderwerp|Heemkundekring Bergh}}
 
{{Onderwerp|Heemkundekring Bergh}}

Versie van 20 sep 2015 om 12:28

De Heemkundekring Bergh heeft van 2006 tot 2012 in totaal 44 podcasts gemaakt: verhalen, interviews en andere mooie dingen waar men naar kan luisteren. De podcasts zijn allemaal verschillend van lengte. Soms een kort stukje, soms een wat langer over allerlei onderwerpen uit (de geschiedenis van) Bergh. Dus voor elk wat wils.

Op de website van de Heemkundekring zijn alle podcasts te vinden door op "podcasts" te zoeken.

Sjabloon:Onderwerp